Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 13:20

Καπραβέλος: Να μη ζήσουμε τις εφιαλτικές στιγμές του περσινού Νοεμβρίου (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καπραβέλος: Να μη ζήσουμε τις εφιαλτικές στιγμές του περσινού Νοεμβρίου (Βίντεο)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για την πορεία που ακολουθεί η πανδημία του κορονοϊου ο Νίκος Καπραβέλος, λέγοντας ότι πιθανότατα θα χρειαστεί η κυβέρνηση να λάβει και οριζόντια μέτρα.

«Ανησυχώ πάρα πολύ και ανησυχώ από το τέλος Αυγούστου» είπε αρχικά ο Διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου» μιλώντας στο Open. «Ήταν πρωτοφανές για εμάς σε σχέση με την περσινή περίοδο ότι οι μονάδες μας καλύφθηκαν τόσο γρήγορα» εξηγεί και σημειώνει πως η δική του μονάδα είναι σε πληρότητα 100%.

«Ο ένας μπαίνει στη ΜΕΘ, ο άλλος βγαίνει, είτε επιβιώνει, είτε χάνει τη ζωή του. Την επόμενη στιγμή αμέσως καλύπτεται η κλίνη. Αυτό γίνεται από τον Αύγουστο. Ισορροπήσαμε αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά μας και η ανησυχία είναι μην ζήσουμε πάλι τις εφιαλτικές στιγμές του περσινού Νοεμβρίου» επισημαίνει ο κ. Καπραβέλος.

Καπραβέλος: Ανησυχητική η άρνηση για εμβολιασμό – Δεχόμαστε απειλές

Όπως εξήγησε ο Νίκος Καπραβέλος, αυτό που προκαλεί ανησυχία δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά «η μεγάλη αντίσταση από τους συνανθρώπους μας που αρνούνται να εμβολιαστούν».

«Έχουμε δει πρωτόγνωρες καταστάσεις στο νοσοκομείο, μέχρι και επιστολές απειλητικές» αποκαλύπτει και ξεκαθαρίζει ότι «μας λένε ότι πάμε να καταστρέψουμε τους Έλληνες και να επιφέρουμε θάνατο με τον εμβολιασμό που μολύνει και αλλάζει το DNA, αυτές οι ανοησίες, αυτά τα αντιεπιστημονικά, που έχουν πάρει τη μορφή του κινήματος».

«Θα αναγκαστούμε να πάρουμε και οριζόντια μέτρα»

«Αν δεν αυξήσουμε τους εμβολιασμούς, θα αναγκαστούμε να μην καλύψουμε τις υγειονομικές ανάγκες. Στη Βρετανία, με 30.000 κρούσματα είχε 50 θανάτους και η πατρίδα μου με 1.200 κρούσματα έχει 37-40 θανάτους. Ακριβώς γιατί το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ μικρό, δεν έχουμε φτιάξει το τείχος ανοσίας. Και ίσα-ίσα βρίσκουμε τείχος μπροστά μας» σημειώνει ο καθηγητής.

«Είναι τεράστιες οι υγειονομικές ανάγκες, κανένα Σύστημα Υγείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί. Αν αυτή η φοβερή μετάλλαξη επεκταθεί σε ανθρώπους χωρίς τείχος προστασίας, θα τους καταστρέψει», τόνισε και κατέληξε: «δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε για να πείσουμε, θα είναι ντόμινο οι εξελίξεις, θα χρειαστεί να πάρουμε και οριζόντια μέτρα».


NEWSLETTER