Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 11:11

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Η οικογένεια του δράστη ζήτησε συγγνώμη

Γράφτηκε από την
Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Η οικογένεια του δράστη ζήτησε συγγνώμη

Οι συγγενείς του δολοφόνου καθιστούν σαφές ότι δεν αναζητούν δικαιολογίες "αλλά χώρο και χρόνο ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί". Η απάντηση της οικογένειας της 31χρονης.

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη με τις συνεχείς αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 31χρονης Δώρας από τον πρώην σύντροφό της στη Ρόδο.

Συγγνώμη από τους συγγενείς της άτυχης γυναίκας, ζήτησε η οικογένεια του δράστη, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά το στυγερό έγκλημα. Μέσα από δήλωση πέντε σημείων που δημοσίευσε χθες η «Δημοκρατική», οι οικείοι του δολοφόνου καθιστούν σαφές ότι δεν αναζητούν δικαιολογίες, «αλλά χώρο και χρόνο ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, να πενθήσουμε και να ανέβουμε τον Γολγοθά που έχουμε μπροστά μας».

Παράλληλα, απολογούνται και αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις του θείου του δολοφόνου, αλλά και άλλων μελών της οικογένειας.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του δολοφόνου:

«Σχετικά με την από 22.09.21 τραγωδία που έλαβε χώρα στην Ρόδο με αρνητικό πρωταγωνιστή το μέλος της οικογένειας μας:

1.Εκφράζουμε με αίσθημα βαθιάς οδύνης και ενσυναίσθησης τα θερμότερα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια καιρούς οικείους της αδικοχαμένης Δώρας..

2 .Ζητούμε από την οικογένεια της Δώρας και τους οικείους της ειλικρινή συγνώμη για την πράξη του γιου μας, την οποία καταδικάζουμε, απερίφραστα, αναλογιζόμενοι την ηθική μας ευθύνη.

3. Αποδοκιμάζουμε πλήρως τις διαδοχικές δηλώσεις/παραλήρημα του περίφημου «θείου» στα τηλεοπτικά κανάλια ΑΝΤ1 και STAR, ο οποίος λειτούργησε χωρίς να μας ενημερώσει και χωρίς να λάβει την έγκριση μας, εκφράζοντας απόψεις που φυσικά δεν ενστερνιζόμαστε αλλά και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τις αντιλήψεις της οικογένειας μας.

4. Ζητούμε κατανόηση για τις κενές περιεχομένου, ημιτελείς και αφιλτράριστες «δηλώσεις» μελών της οικογένειας μας, οι οποίες ελήφθησαν με παραπλανητικό τρόπο την Πρώτη μέρα μετά το περιστατικό και δεν είχαν κανένα σκοπό να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα.

5. Η αλήθεια είναι ότι δεν αναζητούμε δικαιολογίες, οι οποίες άλλωστε δεν υπάρχουν, αλλά χώρο και χρόνο ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, να πενθήσουμε την Δώρα και τον Κώστα και να ανέβουμε τον Γολγοθά που έχουμε μπροστά μας. όμως, ως γονείς συνεχίζουμε να αγαπάμε τον Κώστα μας με βάση και τα σαράντα χρόνια της ζωής του χωρίς να τον κρίνουμε μόνο από την εν λόγω, σαφώς κατακριτέα και αδιανόητη, πράξη του.»

Η απάντηση της οικογένειας της Δώρας

Από πλευράς της, η οικογένεια της αδικοχαμένης εκπαιδευτικού κάνει λόγο για ετεροχρονισμένη «απολογία», η οποία δεν έχει καμία σημασία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, συγγενείς της Ντόρας δηλώνουν πως η οικογένεια του δράστη «θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τις κακοποιητικές πράξεις του 40χρονου και όχι να υποστηρίζουν πως δεν συμβαίνει τίποτα».

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER