Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 12:45

Καθηγητής Φαρμακολογίας: Το εμβόλιο της γρίπης ενισχύει την άμυνα και κατά του κορονοϊού (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Για τον κορονοϊό αλλά και την εποχική γρίπη μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Τρίτη (28/9) χαρακτηρίζοντας τον συνδυασμό τους «δίδυμη απειλή».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και με αφορμή το ότι ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου, που είναι επιβεβλημένο να γίνει για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού κάθε χρόνο ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος τόνισε πως μπορεί το σκεύασμα να χορηγηθεί ταυτόχρονα με αυτό του κορονοϊού.

Όπως διευκρίνισε «καλό θα είναι το ένα να έχει απόσταση μιας εβδομάδας από το άλλο λόγω της πιθανότητας μικρών παρενεργειών (πυρετός, κούραση, ατονία)».

Παράλληλα ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος επεσήμανε ότι το εμβόλιο της γρίπης, ενισχύει την άμυνα και κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις.

«Γρίπη και κορονοϊός είναι μια δίδυμη απειλή»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας υπογράμμισε ότι «γρίπη και κορονοϊός είναι μια δίδυμη απειλή, που μας πλησιάζει, εάν τελικά έρθει φέτος η γρίπη, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο εάν και σε ποιο βαθμό θα έχουμε φέτος τη γρίπη, την οποία αποφύγαμε τις τελευταίες δύο σεζόν λόγω των μέτρων. Φέτος επανέρχεται σε πολλές χώρες λόγω της αύξησης των επαφών».