Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 16:00

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για τον καιρό: «Έρχεται Σαββατοκύριακο με 10 μποφόρ» (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Μπορεί η κακοκαιρία «Μπάλλος» να έφυγε ωστόσο όπως φαίνεται, έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού από το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες ο Σάκης Αρναούτογλου είχε αναφερθεί στη νέα κακοκαιρία, ωστόσο, όπως είπε ήταν ακόμα νωρίς για να προβλεφθεί πόσο έντονα θα είναι τα φαινόμενα.

Ωστόσο, με νέα ανάρτησή του, προειδοποιεί πως αναμένεται να είναι πολύ ισχυροί οι άνεμοι που δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 10 μποφόρ.

«Από την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ πρώτα σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία και μέχρι την Παρασκευή σε πολλές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ευρώπης προβλέπεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, οι ριπές των οποίων δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 80 με 90 χιλιόμετρα την ώρα (10 μποφόρ) οπότε και δεν αποκλείεται να υπάρξουν καθυστερήσεις σε αεροπορικές συνδέσεις!», αναφέρει.

Παράλληλα τονίζει πως αυτή η κακοκαιρία δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=M8DX4t_OKtY&feature=emb_title}

Η ανάρτησή του

«Φίλες και φίλοι από την κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη προσοχή!

Από την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ πρώτα σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία και μέχρι την Παρασκευή σε πολλές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ευρώπης προβλέπεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, οι ριπές των οποίων δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 80 με 90 χιλιόμετρα την ώρα (10 μποφόρ) οπότε και δεν αποκλείεται να υπάρξουν καθυστερήσεις σε αεροπορικές συνδέσεις!

Σε τέτοιες ταχύτητες ανέμου, μεγαλύτερα κλαδιά δέντρων μπορούν να σπάσουν ενώ ιδιαίτερα αποδυναμωμένα δέντρα μπορεί και να πέσουν (λεπτομέρεις στο δελτίο καιρού)!

Η νέα αλλαγή του καιρού που αναμένεται στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο δεν είναι σε καμία περίπτωση συγκρίσιμη με την τελευταία κακοκαιρία, όμως λόγω του κορεσμένου από το πολύ νερό έδαφος, οι όποιες, έστω και λίγο δυνατές βροχές ή καταιγίδες, θέλουν όπως είναι λογικό κάποια προσοχή στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν! Λεπτομέρειες στο βίντεο του καιρού αλλά και καθημερινά στα αναλυτικά δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 16:45 το απόγευμα και στις 10:45 το βράδυ!».

Πηγή: gazzetta