Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 15:10

Βατόπουλος: Οι παρελάσεις είναι υγειονομικά επικίνδυνες (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Βατόπουλος: Οι παρελάσεις είναι υγειονομικά επικίνδυνες (Βίντεο)

Στο θέμα των παρελάσεων ενόψει της 28ης Οκτωβρίου αλλά και στην πανδημία αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το “στοίχημα” είναι τα επόμενα κύματα της πανδημίας να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα με λιγότερους ασθενείς και πολύ λιγότερα βαριά περιστατικά».

Όπως ανέφερε ο κ. Βατόπουλος, «θα έχουμε μια αύξηση κρουσμάτων μέσα στο χειμώνα και πιθανότατα να έχουμε και αργότερα την άνοιξη προς καλοκαίρι, όπως πέρυσι. Το θέμα είναι αυτά να είναι διαχειρίσιμα», πρόσθεσε ακόμα ο ίδιος.

«Κανείς δεν θέλει ένα lockdown, πλέον οι αποφάσεις είναι περισσότερο πολιτικές»

«Εξαρτάται από την οργανωμένη κοινωνία αν καταφέρει να περιορίσει την επιδημία. Έχουμε πει ότι έχουμε τα “όπλα”, δηλαδή τον εμβολιασμό, την τήρηση των μέτρων και τα τεστ, όπως λένε οι οδηγίες. Αν κινηθούμε με βάση αυτά ελπίζει κανείς ότι τα πράγματα θα πάνε καλά», είπε ακόμα ο κ. Βατόπουλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν θέλει ένα lockdown», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι πλέον οι αποφάσεις είναι περισσότερο πολιτικές.

«Οι παρελάσεις είναι σαφές ότι είναι υγειονομικά επικίνδυνες και ότι έχει να κάνει με συνωστισμό δεν πρέπει να γίνεται. Όμως μπαίνει το θέμα μήπως για πολιτικούς ή κοινωνικούς λόγους πρέπει να γίνει η παρέλαση. Ίσως είναι κάτι που συνεκτιμάται από την Πολιτεία», τόνισε, λέγοντας ότι το θέμα των παρελάσεων δεν ετέθη στην επιτροπή των εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας.

Αναφερόμενος σε τυχόν παρενέργειες εμβολιασμένων, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το πόσοι εμβολιασμένοι είχαν παρενέργειες.


NEWSLETTER