Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 16:30

Εθνικό πένθος την Τετάρτη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Γράφτηκε από την
Εθνικό πένθος την Τετάρτη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να κηρυχθεί την Τετάρτη (27/10) εθνικό πένθος για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. Την ίδια ημέρα στις 2 μ.μ. θα τελεστεί και η κηδεία της Φώφης Γεννηματά, ενώ η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σημειώνεται πως η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί δημοσία δαπάνη με τιμές εν ενεργείας υπουργού, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».


NEWSLETTER