Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 22:52

Πειραιάς: Τραγικός θάνατος 46χρονου εργαζόμενου στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων

Γράφτηκε από την
Πειραιάς: Τραγικός θάνατος 46χρονου εργαζόμενου στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων


Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες χτυπήθηκε από γερανογέφυρα


Τραγικό θάνατο βρήκε 46χρονος εργαζόμενος στην προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά. Ο άτυχος άντρας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες χτυπήθηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα.

Το εργατικό δυστύχημα συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, όσο ο εργαζόμενος είχε σχολάσει και επέστρεψε στον χώρο για να πάρει κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα. Ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΕΝΕΔΕΠ: Αποτέλεσμα εντατικοποίησης εργασίας, ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας και ακεραιότητας μας
Για το δυστύχημα ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

«Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, έρχεται να επιβεβαιώσει με το πιο τραγικό τρόπο τις προειδοποιήσεις του Σωματείου μας, τις αγωνίες των συναδέλφων για πιθανό θανατηφόρο ατύχημα μέσα στο λιμάνι. Δεν είναι η "κακιά" στιγμή. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας. Είναι αποτέλεσμα των απανωτών κόντρα βαρδιών, των υπερωριών, το πετάμε “νέους εργάτες” να κολυμπήσουν χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση», ανέφερε.

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο που βρήκε 46χρονος εργαζόμενος, το συνδικαλιστικό σωματείο ζητάει 6ωρα πόστα, κατάργηση των κόντρα βαρδιών, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους. Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε απεργία στην πύλη του ΣΕΠ από το βράδυ της Δευτέρας, 25 Οκτωβρίου, μέχρι την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου στις 12 το βράδυ.

DPort Services: Αδιευκρίνιστοι οι λόγοι του δυστυχήματος
Την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του 46χρονου εργαζόμενου στην προβλήτα 2 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωση της η DPort Services, η ελληνική εταιρεία που έχει αναλάβει την υποστήριξη της λειτουργίας και της διαχείρισης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά για λογαριασμό της ΣΕΠ Α.Ε.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, «ο εκλιπών βρισκόταν για άγνωστο λόγο, στην απογευματινή βάρδια και ώρα 17:16 της 25ης Οκτωβρίου του 2021, πλησίον της γερανογέφυρας νούμερο 10 του Προβλήτα ΙΙ. Η γερανογέφυρα ξεκίνησε να κινείται με εξαιρετικά αργή ταχύτητα - σύμφωνα με τη συνήθη λειτουργία της - όταν για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους ήρθε σε επαφή με τη γέφυρα, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο».

Η DPort Services αναφέρει εξάλλου ότι «τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η αρμόδια Λιμενική Αρχή, το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων και Τεχνικών Ασφαλείας της DPort Services». «Σύσσωμη η διοίκηση και οι εργαζόμενοι συνάδελφοι του εκλιπόντος στο λιμάνι, εκφράζουν την οδύνη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Η εταιρεία DPort Services σε ένδειξη πένθους, ανακοινώνει παύση εργασιών έως αύριο 26 Οκτωβρίου και ώρα 23:00» υποστηρίζει η εταιρεία.

Πηγή: ethnos

 


NEWSLETTER