Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 11:00

Λινού: Ο Νοέμβριος θα είναι δύσκολος - «Δεν αφαιρούμε μέτρα όταν ο κορονοϊός καλπάζει»

Γράφτηκε από την
Λινού: Ο Νοέμβριος θα είναι δύσκολος - «Δεν αφαιρούμε μέτρα όταν ο κορονοϊός καλπάζει»

«Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται αυστηρά μέχρι να εμβολιαστούν όλοι», είπε η κυρία Λινού


Την εκτίμηση πως ο Νοέμβριος θα είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό έκανε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. Τόνισε την ανάγκη να επεκταθεί ο εμβολιασμός και να γίνει σωστή δουλειά επικοινωνιακά για τον σκοπό αυτό.

Πρέπει να υπάρξει σωστή ενημέρωση σε συγκεκριμένες κατηγορίες του πληθυσμού, όπως οι νέες γυναίκες 25 - 45 ετών που ακόμα, σύμφωνα με την ίδια, θεωρούν πως θα επηρεάσει τη γονιμότητα με το εμβόλιο, κάτι το οποίο είναι τεράστιο λάθος.


«Είναι ανάγκη να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι. Έπρεπε να υπάρχει στοχευμένη επικοινωνία. Είχαμε μιλήσει για αυτή από την αρχή, έπειτα από έρευνες που είχαν γίνει», είπε.

Αυστηρή τήρηση των μέτρων μέχρι να εμβολιαστούν όλοι
Η κυρία Λινού τόνισε την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι και να τηρούνται τα μέτρα, ενώ προέβλεψε πως ο Νοέμβριος θα είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας. «Τα πράγματα θα είναι δύσκολα αν δεν αποσυμφοριστούν οι τάξεις, αν συνεχίσουμε να έχουμε συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς, χωρίς εξαερισμό», σημείωσε.

 

 


NEWSLETTER