Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 09:16

Πολυτεχνείο: 6.000 αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας – Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η ΕΛΑΣ

Πολυτεχνείο: 6.000 αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας – Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η ΕΛΑΣ

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας ενόψει του εορτασμού της 48ης επετείου του Πολυτεχνείου. Φέτος, αναμένεται ο εορτασμός να είναι διαφορετικός από την περασμένη χρονιά, που λόγω πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε ως είθισται.

Περίπου 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, καθώς, στις ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχουν ξεκινήσει τα καλέσματα. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα επίσης βρίσκονται σε αστυνομικό κλοιό, αφού είναι πολύ σημαντικό για την ΕΛ.ΑΣ. να αποφευχθούν οι καταλήψεις των σχολών.

 

Επιπλέον, γύρω από τους αστυνομικούς στόχους, έχουν αυξηθεί οι περιπολίες αφού καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει καταδρομικές επιθέσεις μέχρι να φτάσει η Τετάρτη, ημέρα του εορτασμού και της πορείας μνήμης. Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία για πληροφορίες που αφορούν σημεία που αποθηκεύονται μολότοφ.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, έχουν δοθεί εντολές να μην γίνουν επεισόδια που θα προκαλέσουν φθορές σε επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας ενώ, από το Σαββατοκύριακο που μάς πέρασε, συνεχίζονται οι έλεγχοι σε ταράτσες με drone, κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η ΕΛΑΣ από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου που θα ισχύσουν έως την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου.


Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

Τέλος, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.