Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 16:58

Time: Στις κορυφαίες φωτογραφίες για το 2021 η συγκλονιστική εικόνα με την 81χρονη κυρία Παναγιώτα στη φωτιά της Εύβοιας

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη που δείχνει την 81χρονη κα. Παναγιώτα να βγαίνει κυνηγημένη από το σπίτι της στις Γούβες Ευβοίας με μια κραυγή στο πρόσωπό της από τις φωτιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες έκανε τον γύρο του Διαδικτύου.

Και τώρα αυτή η φωτογραφία που συνδύαζε τον πόνο, την κραυγή, την απόγνωση για το μένος της πυρκαγιάς που έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της φιγουράρει στο εξώφυλλο του Time ως μία από τις κορυφαίες για το 2021.

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη για το πρακτορείο SOOC βρίσκεται στο εξώφυλλο του περιοδικού «Time». Η φωτογραφία δείχνει την 81χρονη ντυμένη στα μαύρα με το ένα χέρι στο στήθος και το άλλο να κρατά μόλις μια τσάντα με τα υπάρχοντά της, όσα δηλαδή είχε προλάβει να πάρει για να γλιτώσει από τη φωτιά. Το βλέμμα της 81χρονης κα. Παναγιώτας είναι γεμάτο απόγνωση με τις φλόγες να είναι μόλις μια ανάσα από το σπίτι της.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 8 Αυγούστου και την είχαν χρησιμοποιήσει ως κεντρική στα πρωτοσέλιδά τους και άλλες δημοφιλείς εφημερίδες παγκοσμίως όπως ο Guardian, αναφέρει το reader.