Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 15:20

Μετάλλαξη Όμικρον - Γραβάνης: Δεν έχουμε ακόμη απαντήσεις, κανένα όμως στέλεχος δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα εμβόλια

Γράφτηκε από την
Μετάλλαξη Όμικρον - Γραβάνης: Δεν έχουμε ακόμη απαντήσεις, κανένα όμως στέλεχος δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα εμβόλια

Για τον θόρυβο που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον αλλά και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών πολιτών που ανακοίνωσε την Τρίτη (30/11) ο πρωθυπουργός μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον επεσήμανε «δεν πρέπει να θορυβούμαστε πρόωρα καθώς δεν έχουμε ακόμα τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής μέχρι στιγμής κανένα στέλεχος δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ασπίδα που προσφέρουν τα εμβόλια και θα αποτελέσει εξαιρετικά μεγάλη έκπληξη, όπως είπε να μην μας προστατεύει καθόλου το εμβόλιο.

«Το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον δεν ξέρουμε πόσο πιο λοιμογόνο είναι»

«Έχουμε αποσπασματικές πληροφορίες για το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον. Δεν ξέρουμε πόσο πιο λοιμογόνο είναι, αν και πόσο διαφεύγει από τα εμβόλια και πόσο σοβαρή είναι η λοίμωξη εφόσον μολύνει τον οργανισμό. Είχαμε την ίδια συζήτηση και για τα στελέχη Δέλτα, Γάμα, Μ, και Έψιλον» είπε ο Αχιλλέας Γραβάνης.

Ο καθηγητής διαμήνυσε πως το πρόβλημα που έχουμε αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι η μετάλλαξη Delta, η οποία πανδημεί μέσα στην κοινότητα και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους άνω των 60, η οποία ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση σχολίασε τα εξής: «Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Πάντα όταν έχουμε να κάνουμε με μια συμπεριφορά που δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και τους άλλους, εκεί η πολιτεία παρεμβαίνει με μια δημοκρατική απόφαση επιβάλλοντας κάποιο πρόστιμο. Όπως όταν κάποιος οδηγεί μεθυσμένος».


NEWSLETTER