Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 13:30

Προειδοποίηση Βατόπουλου: Η πανδημία δεν τελειώνει όσο υπάρχει παγκόσμια ανισοκατανομή στα εμβόλια (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Προειδοποίηση Βατόπουλου: Η πανδημία δεν τελειώνει όσο υπάρχει παγκόσμια ανισοκατανομή στα εμβόλια (Βίντεο)

Ανήσυχος για την πανδημία του κορονοϊού δηλώνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος ο οποίος εκτιμά ότι δεν πρόκειται να τελειώσει εάν υπάρχει ανισοκατανομή στα εμβόλια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (9/12) ο καθηγητής Μικροβιολογίας υπογράμμισε πως «η πανδημία δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, όσο υπάρχει αυτή η ακραία ανισοκατανομή στα εμβόλια παγκοσμίως».

 «Όσο οι άνθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι, θα γεννιούνται συνεχώς μεταλλάξεις, όπως συνέβη και στην περίπτωση της μετάλλαξης Όμικρον» είπε και εξήγησε πως «οφείλεται σε αυτό ακριβώς το γεγονός» ενώ προέταξε την ανάγκη να λυθεί άμεσα το συγκεκριμένο πρόβλημα.

«Η πανδημία θα τελειώσει όταν αποκτήσουμε ανοσία όλοι»

«Όσο δεν είμαστε όλοι προστατευμένοι δεν θα είναι κανένας προστατευμένος. Η πανδημία θα τελειώσει όταν αποκτήσουμε ανοσία όλοι» διαμήνυσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Στη συνέχεια ο καθηγητής έκανε λόγο για ένα βιολογικό σενάριο στο οποίο αναμένεται ότι θα υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στον ιό και την ανοσία του παγκόσμιου πληθυσμού και επεσήμανε ότι όντως θα τελειώσει κάποτε η πανδημία αλλά το θέμα είναι με πόσους νεκρούς και με πόση ταλαιπωρία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αναφερόμενος κλείνοντας στον αυξημένο αριθμό των νεκρών στη χώρα μας, εξήγησε ότι υπάρχει η παράμετρος των νοσούντων που πηγαίνουν αργοπορημένα στο νοσοκομείο, «είτε οι εμβολιασμένοι επειδή θεωρούν ότι είναι 100% καλυμμένοι, είτε οι ανεμβολίαστοι διότι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ιός» είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER