Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 22:57

Καιρός - Πρόγνωση Μαρουσάκη: Έρχονται διαδοχικά πολικά κύματα με χιόνια ακόμα και στην Αττική

Γράφτηκε από την

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού με απότομη πτώση της θερμοκρασίας καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας φέρνει στη χώρα κρύο και χιόνια ακόμα και στην Αττική.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, έρχονται διαδοχικά πολικά κύματα την εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας με αυξημένες τις πιθανότητες για πολλά χιόνια και χαμηλά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Όπως εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης το πρώτο κύμα ψύχους αναμένεται την Τετάρτη αλλά όπως υπογραμμίζει «δεν φαίνεται να είναι τόσο ισχυρό και θα περάσει σχετικά σύντομα». Δεν αποκλείεται πάντως όπως λέει να δώσει χιόνια και στην Αττική ακόμη και στα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα σε χαμηλά υψόμετρα.

Τα δύσκολα όμως έρχονται από την Παρασκευή με τον μετεωρολόγο να χτυπά «καμπανάκι» στον κρατικό μηχανισμό αλλά και στους πολίτες. «Το σημαντικό κύμα ψύχους φαίνεται όμως ότι θα είναι από την Παρασκευή και μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα όσο έχουμε χρόνο μπροστά μας».


«Στα λευκά» αναμένεται να ντυθεί και η Αττική ενώ υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας. «Δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας με πιθανότητες για χιονόστρωση» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.

Πηγή: ethnos