Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 09:40

Κακοκαιρία Ελπίδα: Κλειστά τα σχολεία σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κακοκαιρία Ελπίδα: Κλειστά τα σχολεία σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες (βίντεο)

Η κακοκαιρία Ελπίδα θα κρατήσει μακριά από τα σχολεία και τους μαθητές των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων σήμερα και αύριο, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Κλειστά θα είναι σήμερα και αύριο όλα τα σχολεία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και ενώ η κακοκαιρία Ελπίδα συνεχίζει την επέλασή της στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με πυκνές χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων έχει χιονίσει από χθες και αναμένεται νέο κύμα χιονοπτώσεων σήμερα. Στα Δωδεκάνησα χιόνισε στο νησί της Καρπάθου και αναμένονται σήμερα και αύριο χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα νησιά.

Ήδη, από χθες, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των δήμων για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται, κυρίως στο οδικό δίκτυο.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Επιχείρηση απεγκλωβισμού στη Νάξο

Στο νησί της Νάξου, όπου η χιονόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη, τα ξημερώματα απεγκλωβίστηκε ένα άτομο από το όχημά του στην περιοχή της Αγίας Κυριακής Απειράνθου, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάξου. Ο απεγκλωβισμός έγινε σε συνεργασία με την αστυνομία, επειδή ο άνθρωπος έχριζε άμεσης ιατρικής βοήθειας, καθώς υπέφερε από σκωληκοειδίτιδα. Στο σημείο δεν μπορούσε να προσεγγίσει ασθενοφόρο λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και για αυτόν τον λόγο ξεκίνησε με αλυσίδες για να μεταβεί μόνος του στο Νοσοκομείο Νάξου.

Ωστόσο, εγκλωβίστηκε στο όχημά του εξαιτίας της χιονόπτωσης και κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές για βοήθεια. Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική στις 03:40 και τον μετέφερε επειγόντως και με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Νάξου για νοσηλεία.

Πηγή: news247.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER