Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 11:00

Κακοκαιρία Ελπίς: Καταγγελία Πατούλη για την ανάδοχο εταιρεία της Νέας Οδού για το κλείσιμο (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κακοκαιρία Ελπίς: Καταγγελία Πατούλη για την ανάδοχο εταιρεία της Νέας Οδού για το κλείσιμο (βίντεο)

Με την κακοκαιρία Ελπίς σε πλήρη εξέλιξη και την έντονη χιονόπτωση να επηρεάζει ήδη και την Αθήνα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης προχώρησε σε καταγγελία προς την ανάδοχο εταιρεία που διαχειρίζεται τη Νέα Οδό για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας μέσα από το OPEN και την εκπομπή ώρα Ελλάδος επισημαίνοντας ότι πρέπει να μπουν μηχανήματα και να ανοίξει ο δρόμος για να μην κοπεί η χώρα στη μέση.

Όπως εξήγησε ο κ. Πατούλης, το κομμάτι του δρόμου από το ύψος της Καλυφτάκη στη Μεταμόρφωση και πάνω είναι στην αρμοδιότητα της αναδόχου εταιρείας που διαχειρίζεται τη Νέα Οδό καταγγέλλοντας ότι δε βγήκαν έγκαιρα μηχανήματα για να ανοίξει ο δρόμος με αποτέλεσμα όπως εξήγησε να γίνεται εκτροπή των οχημάτων από πολύ χαμηλά στην Εθνική και να μην είναι εφικτό να καθαρίζεται η αστική περιοχή.

Σε ανάλογη καταγγελία προς τη Νέα Οδό, προχώρησε και ο Γιώργος Καλαφατέλης, δήμαρχος Διονύσου ο οποίος απύηθυνε έκκληση προς τη Νέα Οδό να βάλει μηχανήματα και να ανοίξει ο δρόμος καθώς υπάρχει σοβαρό μποτιλιάρισμα στον κόμβο του Κρυονερίου.

Τι απαντά η Νέα Οδός

Η εκπομπή Ώρα Ελλάδος προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εταιρεία χωρίς ωστόσο κάποιος να παρέμβει ενώ σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Οδό, υποστηρίζεται ότι επιχειρούν περίπου 30 μηχανήματα ωστόσο η σφοδρότητα των φαινομένων είναι τέτοια ώστε δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν και το χιόνι στρώνεται και πάλι στο οδόστρωμα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθηνών - Λαμίας για φορτηγά

Σε συναγερμό έχει θέσεις τις αρχές η κακοκαιρία Ελπίς που επελαύνει με σφοδρότητα με την Τροχαία να ανακοινώνει απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας για τα βαρέα οχήματα τόσο στο ρεύμα προς Λαμία όσο και στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συγκεκριμένα η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα ισχύει από τον κόμβο Οινοφύτων ενώ στο ρεύμα προς Λαμία η απαγόρευση ξεκινά από την γέφυρα Καλυφτάκη.

Παράλληλα η τροχαία ζητά όλα τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλους τους δρόμους που είχε διακοπεί χθες εκτός από τη Λεωφόρο Πάρνηθας που παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω. Επίσης, ισχύει η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στην παλαιά ΕΟ Αθηνών- Θηβών από το ύψος του πρατηρίου καυσίμων «Cyclon» στο ρεύμα προς Θήβα.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER