Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 21:42

Κακοκαιρία Ελπίδα: Απεγκλωβίστηκαν οι πολίτες, παραμένουν τα προβλήματα στην Αττική Οδό (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κακοκαιρία Ελπίδα: Απεγκλωβίστηκαν οι πολίτες, παραμένουν τα προβλήματα στην Αττική Οδό (βίντεο)

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης και οι τελευταίοι απεγκλωβισμοί πολιτών από τα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό, φτάνοντας τους 4.500 ανθρώπους. Παραμένουν στο οδόστρωμα 500 αυτοκίνητα.Ένας 62χρονος υπέστη έμφραγμα.

Ολοκληρώθηκε από άντρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού, η επιχείρηση απεγκλωβισμού των πολιτών που είχαν μείνει ακινητοποιημένοι για πάνω από 30 ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό, φτάνοντας τους 4.500 ανθρώπους και τα 2.500 οχήματα που έχουν μετακινηθεί με γερανούς στις ΛΕΑ.

Παραμένουν 500 ακινητοποιημένα οχήματα ενώ από σήμερα και για όσες ημέρες χρειαστεί, από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα μπορούν οι ιδιοκτήτες τους που τα εγκατέλειψαν να μεταβούν στο «δαχτυλίδι» Αμαρουσίου, όπου έχει βάλει λεωφορείο η Πολιτική Προστασία για να τους μεταφέρει στα σημεία που είναι τα αυτοκίνητά τους ώστε να τα παραλάβουν.

Αρκετοί εκ των απεγκλωβισμένων χρειάστηκαν Πρώτες Βοήθειες στα έξι σημεία υποδοχής, έγιναν 20 κλήσεις για διακομιδές σε νοσοκομεία όμως μόνο για πέντε άτομα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους σε νοσοκομεία. Μάλιστα, ένας 62χρονος που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο, χρειάστηκε να περπατήσει ένα χιλιόμετρο στο χιόνι για να φτάσει σε σημείο όπου στρατιώτες τον βοήθησαν, τον πήγαν στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Με ανακοίνωση του Υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη η αργία παρατείνεται έως και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παραμένουν σε Βορειοανατολική Αττική, σε περιοχές της Εύβοιας και σε νησιά.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Το μεγάλο πρόβλημα πέρα από το χιόνι είναι τα παρατημένα αυτοκίνητα όχι μόνο στην Αττική Οδό και σε εξόδους της και στην Λ. Μεσογείων και στην Λ. Κατεχάκη και σε διάφορα άλλα σημεία τα οποία άφησαν οι οδηγοί τους και έφυγαν πεζή, μη μπορώντας βέβαια να πράξουν διαφορετικά.

Στο εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Α.Θ.Ε. στο τμήμα που ανήκει στην Αττική έγινε πλήρης άρση για τα βαρέα οχήματα, ισχύει για το ρεύμα προς Αθήνα όμως από Θεσσαλονίκη και κάτω.

Για όλα τα υπόλοιπα οχήματα είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπως και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών.

Διακοπή της κυκλοφορίας παραμένει στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε όλο της το μήκος, στην Περιφερειακή Υμηττού και στην Περιφερειακή Αιγάλεω.

Επίσης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Λ. Παν. Κανελοπούλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Λ. Μεσογείων έως την Περιφερειακή Υμηττού (προς Ηλιούπολη), στην Ελ.Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την Περιφερειακή Καρέα.

Διακοπές στην κυκλοφορία παραμένουν, στην Επαρχιακή Οδό Οινόης-Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου Τιτάν στο ρεύμα προς Βοιωτία, στην Επαρχιακή Οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα, επί της Επαρχιακής οδού Μεγάρων Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από θέση Δίστρατο, στην περιοχή των Μεγάρων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου προς τον Άγιο Πέτρο.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό, στην Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής στη Νέα Μάκρη προς Πεντέλη και στα δυο ρεύματα της οδού που συνδέει την Καισαριανή από το ύψος της Καλοπούλας προς Υμηττό, στην Λ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα και στην οδό Τατοΐου από το ύψος του οικισμού Αγίου Μερκουρίου έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπές στην κυκλοφορία εντοπίζονται επίσης στην Εύβοια, στην Στερεά Ελλάδα, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Αχαΐας, στο οδικό δίκτυο των νησιών των Κυκλάδων σε Άνδρο, Τήνο, Σύρο και Νάξο, στην Κάρπαθο, στη Ρόδο και στα ορεινά της Κρήτης. Στα υπόλοιπα ορεινά της χώρας και όχι μόνο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER