Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 19:03

Θάνατος παιδιών στη Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε 8 ή 9 επεισόδια όταν ήταν μόνη στο δωμάτιο (βίντεο)

Θάνατος παιδιών στη Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε 8 ή 9 επεισόδια όταν ήταν μόνη στο δωμάτιο (βίντεο)

Άλυτο παραμένει το μυστήριο με τους θανάτους των παιδιών στη Πάτρα. Νέα στοιχεία για την υγεία της Τζωρτζίνας πριν πεθάνει. Η "περίεργη" σύμπτωση και η εκτίμηση για τις τοξικολογικές.

Συνεχίζεται το μυστήριο για τους θανάτους των παιδιών στη Πάτρα, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας υπάρχουν στοιχεία για 8,9 επεισόδια στη παιδιατρική κλινική της Πάτρας τα οποία είχαν αναφερθεί από γιατρούς και προκαλούν υποψίες καθώς έλαβαν χώρα μόνο όταν ήταν κατά μόνας στο δωμάτιο. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι γιατροί είχαν σκεφτεί να τοποθετήσουν κάμερες για να δουν τι συμβαίνει.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του MEGA, στο Ωνάσειο η Τζωρτζίνα είχε μεν διασωληνωθεί, όμως όπως αναφέρουν οι γιατροί, η διασωλήνωση έγινε καθώς παρουσίασε υψηλό πυρετό λόγω ενδονοσοκομειακής λοίμωξης και δεν έχει σχέση με καρδιολογικά ζητήματα.

Επίσης, η καταγραφή του απινιδωτή δεν έδειξε κάποιο επεισόδιο. Για τις αναφορές περί σπασμών οι γιατροί αναφέρουν πως είναι απότοκος της εγκεφαλοπάθειας.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως η Τζωρτζίνα ήταν υγιέστατη μέχρι τα 9 της χρόνια και πριν επιδεινωθεί η κατάστασή της, ενώ προκύπτει πως στη περίπτωσή της ο πατέρας δεν ήταν στο σπίτι όταν παρουσίασε τα προβλήματα υγείας, όπως συνέβη και με το προηγούμενο παιδί. Παράλληλα, συνεχίζουν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναρτήσεις των γονιών μετά τον θάνατο των δύο παιδιών τους και όταν η Τζωρτζίνα είχε εγκεφαλοπάθεια, με εκείνους να δίνουν το "παρών" σε συναυλία κάνοντας σχετικές αναφορές στο διαδίκτυο. Οι ίδιοι οι γονείς διατείνονται πως πήγαν στην εν λόγω συναυλία για να ζητήσουν από τους καλλιτέχνες που διατηρούν την ανωνυμία τους, πως ήθελαν να ζητήσουν αφιερωματική συναυλία για παιδιά ΑΜΕΑ.

Σύμφωνα ακόμη με πληροφορίες από γιατρούς που ειδικεύονται στους αιφνίδιους θανάτους παιδιών και νέων, έχει γίνει έρευνα σε πέντε σύνδρομα κληρονομικής φύσεως τα οποία θα μπορούσαν να εξηγήσουν τους θανάτους των παιδιών, αλλά αποδείχθηκε ότι τα αγγελούδια δεν έπασχαν από κανένα.

Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές θεωρούν βέβαιο πως αν ξεκλειδώσουν τα μυστικά που κρύβει ο θάνατος της Τζωρτζίνας, θα φτάσουν συνολικά στην άκρη του νήματος και για τα άλλα δύο αγγελούδια.

Το δικό της Γολγοθά ανεβαίνει και η γιαγιά των αδικοχαμένων παιδιών. Η μητέρα της 33χρονης που περιμένει με κομμένη την ανάσα, την ολοκλήρωση της έρευνας.

Η ίδια στέκεται στο πλευρό της κόρης και του γαμπρού της και τονίζει πως είναι αδύνατον να έκαναν κακό στα εγγόνια της.

Από τη δική του μεριά ο ιατροδικαστής, κ. Σωκράτης Τσαντίρης, μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ενδέχεται να καθυστερήσουν περισσότερο για να ληφθούν τα σωστά στοιχεία και συμπεράσματα. Για τα σημάδια στα παιδιά, ο ίδιος ανέφερε πως τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί, αν δεν "έχουμε όλη την εικόνα".

"Υπάρχουν δεδομένα και ευρήματα για το κάθε παιδί ξεχωριστά αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις και εκτιμήσεις πάνω σε μεμονωμένα ευρήματα. Μιλάμε για τρία αιφνίδια περιστατικά και το ένα έχει διερευνηθεί από πολλούς γιατρούς και κλινικά εν ζωή, χωρίς να έχουμε καταλάβει πώς συνέβη η πρώτη ανακοπή. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να λυθεί αυτός ο γρίφος", ανέφερε ο κ. Τσαντίρης, τονίζοντας πως "στην ιατρική δεν έχουμε πάντοτε το απόλυτο εύρημα. Γι' αυτό έχουμε και τη συλλογιστική τακτική που πρέπει να ακολουθήσει ένας γιατρός για να καταλήξει σε μια διάγνωση. Αποκλείουμε παθολογικά αίτια και προχωρούμε ανάλογα με τα θετικά ευρήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην υπόθεση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας

To STAR παρουσίασε άλλωστε την Παρασκευή ντοκουμέντα από τη "διαδρομή" της ιατρικής πορείας της Τζωρτζίνας.

-8/4 /21 μεταφέρεται στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο αφού έχει παρουσιάσει σπασμούς ενώ κοιμόταν στο σπίτι.

-11/4/21 λαμβάνει χώρα το επεισόδιο της ανακοπής, γίνεται ανάνηψη για 55λεπτά όπου έχει ως αποτέλεσμα εγκεφαλοπάθεια. Το παιδί διασωληνώνεται.

-11/4/21 γίνεται διακομιδή από το Καραμανδάνειο στη ΜΕΘ στο Ρίο. Το παιδί μεταφέρεται διασωληνωμένο.

-10/5/21 το παιδί διακομίζεται στο Ωνάσειο για τοποθέτηση απινιδωτή με ασθενοφόρο. Χωρίς τη συνοδεία γονιών του εντός του ασθενοφόρου. Εισάγεται στη ΜΕΘ του Ωνάσειου που λαμβάνει χώρα επεισόδιο το βράδυ και διασωληνώνεται για τρία 24ωρα.

-5/6/21 επιστρέφει με ασθενοφόρο στη ΜΕΘ του Ρίο με συνοδεία γιατρού και της μητέρας.

-16/6/21 Διαμομίζεται από τη ΜΕΘ Παίδων (Ρίο) στο Καραμανδάνειο με ασθενοφόρο, συνοδεία εντατικολόγου χωρίς την παρουσία των γονιών όπου στο Καραμανδάνειο υποβάλλεται σε γαστρεντερολογική επέμβαση. Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας επιστρέφει στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παίδων στο Ρίο.

-19/7/21 επιστρέφει με ασθενοφόρο στο σπίτι.

-19/1/22 εισάγεται στην παιδιατρική στο Ρίο όπου έχει το επεισόδιο με σπασμούς και εμετό. Νοσηλεύεται στη μονάδα ελέγχου covid όπου παραμένει για δύο 24ωρα.

-21/1/22 έχει ένα επεισόδιο και μεταφέρεται στη ΜΕΘ όπου εμφανίζει πυρετό 39,1. Αποδίδεται σε θρομβοβλεφίτιδα στο δεξί χέρι.

-22/1/22 μεταφέρεται σε δωμάτιο στην παιδιατρική κλινική στο Ρίο όπου έχει δύο επεισόδια. Παρόντες είναι και οι δύο γονείς. Αμέσως μεταφέρεται και πάλι στη ΜΕΘ όπου παραμένει για 36ώρες.

-25/1/22 έχει επιστρέψει σε δωμάτιο στην παιδιατρική κλινική του Ρίο όπου κάνει πιο σοβαρό επεισόδιο όπου είναι κι αυτό που έχει καταγραφεί στο βίντεο όπου έχει στη κατοχή της η μητέρα. Έχουν ήδη προηγηθεί άλλα μικρότερα επεισόδια σε όλες τις ημέρες νοσηλείας. Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας μεταφέρεται και πάλι στη ΜΕΘ.

-26/1/22 διακομίζεται με ασθενοφόρο συνοδεία παιδιάτρου στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού χωρίς την παρουσία των γονιών στο ασθενοφόρο. Για τρία 24ωρα νοσηλεύεται σε δωμάτιο όπου έχει τρία επεισόδια.

-28/1/22 κάνει ένα μεγάλο επεισόδιο όπου πλέον το παιδί είναι συνεχώς σε κατάσταση ύπνου.

-29/1/22 το παιδί, το μεσημέρι καταλήγει.

Η "περίεργη" σύμπτωση

Την ίδια ώρα, στο "μικροσκόπιο" των αστυνομικών ερευνών βρίσκεται και μία… περίεργη "σύμπτωση". Η Μαλένα και η Ιριδα πέθαναν στον ύπνο τους, ενώ στον ύπνο της έπαθε και το πρώτο περιστατικό η Τζωρτζίνα, που την οδήγησε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας. Επίσης στον ύπνο της έπαθε την πρώτη ανακοπή, αλλά στον ύπνο της ήταν και ο θάνατός της, στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" της Αθήνας.

Στις περιπτώσεις έλλειψης οξυγόνου – ασφυκτικού θανάτου, θα πρέπει να τονιστεί πως τα μικρά παιδιά δεν παρουσιάζουν αλλοιώσεις προσώπου π.χ. στα μάτια, όπως οι ενήλικες. Κάτι το οποίο διεφάνη και από τον πρόσφατο ασφυκτικό θάνατο των 2 παιδιών της οικογένειας στην Ανδραβίδα. Δεν υπήρχαν αλλοιώσεις στα μάτια παρότι ο θάνατός τους ήταν από πνιγμό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του μακελάρη. Όμως, ο ασφυκτικός θάνατος αφήνει "αποτύπωμα" στον εγκέφαλο.

Πηγή: news247.gr