Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 10:10

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Φόβοι ότι έχει βγει από την Ελλάδα

Γράφτηκε από την
Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Φόβοι ότι έχει βγει από την Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για να βρεθεί ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, ο οποίος απήχθη μέσα από το σπίτι που έμενε με τη γιαγιά του οδό Σειρήνων στην Κηφισιά το βράδυ της Τρίτης από κουκουλοφόρο, όταν το αγόρι του άνοιξε την πόρτα. Στη συνέχεια φαίνεται να μεταφέρθηκε με λευκό βαν σε άγνωστο προορισμό.


Το τελευταίο στίγμα που εντόπισαν οι αρχές από τον δράστη ή τους δράστες, είναι από την περιοχή της Τανάγρας. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται έκλεισαν τα τηλέφωνά. Το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε τον φόβο του ότι το παιδί μπορεί να βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας.

«Αν δεν είναι έτοιμοι στο αεροδρόμιο να δουν, να προσέχουν κάθε παιδί που περνάει, ενδεχομένως να έχει φύγει», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος και τόνισε ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει κινητοποιήσει διαδικασίες εξεύρεσης του 6χρονου στη Νορβηγία, σε συνεργασία με το Missing Children Europe. Ο κύριος Γιαννόπουλος τόνισε ότι η διαφορά της αρπαγής του 6χρονου συγκριτικά με παρόμοιες υποθέσεις, είναι ότι συνέβη με «μαφιόζικη διαδικασία» καθώς νας άνθρωπος εισέβαλλε μέσα σε σπίτι και πήρε το παιδί από τη γιαγιά του.

«Λέμε πως είναι ο πατέρας αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος», τόνισε και διευκρίνισε ότι «δεν είναι να πάμε με το μέρος του ενός γονιού ή του άλλου» αλλά το ενδιαφέρον είναι να βρεθεί το παιδί. «Ένα παιδί που αρπάζεται με τέτοιο τρόπο, μες την ψυχούλα του υπάρχουν πολλά προβλήματα καθώς φεύγει από την ασφάλεια του σπιτιού» τόνισε.

Η έκκληση της μητέρας

Η μητέρα του παιδιού, έκανε έκκληση για να γυρίσει ο γιος της και μάλιστα με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στις σχέσεις της με τον πατέρα του, με τον οποίο δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο δικηγόρος της μητέρας Χρήστος Οικονόμου, «...η εντολέας μου και μητέρα του παιδιού έχει κάνει εκατοντάδες τηλεφωνήματα από χθες στο κινητό του πατέρα του παιδιού, αλλά δυστυχώς η επικοινωνία είναι ανέφικτη, με το τηλέφωνο να είναι απενεργοποιημένο. Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα τηλέφωνα του στενού περιβάλλοντος του πατέρα, καθώς κανείς τους δεν απαντάει με αποτέλεσμα η αγωνία να συνεχίζεται».

«Στείλαμε επίσημα έγγραφα από χθες τόσο στους Έλληνες δικηγόρους του πατέρα, όσο και στους Νορβηγούς που τον εκπροσωπούν στην πατρίδα του. Δυστυχώς δεν λάβαμε καμία απάντηση ούτε μέσω αλληλογραφίας, ούτε μέσω τηλεφωνημάτων που επιχειρήσαμε. Σίγουρα όλα αυτά δεν είναι θετικά μηνύματα για την έκβαση της υπόθεσης», πρόσθεσε.

Η κόντρα των γονιών για το παιδί

Ανάμεσα στους δύο γονείς έχουν υπάρξει μεγάλες εντάσεις και διαμάχη για τον πού θα μείνει το παιδί και ποιος θα έχει την κηδεμονία του. Ο πατέρας διαμένει μόνιμα στη Νορβηγία και όταν χώρισε το ζευγάρι η μητέρα μαζί με τον 6χρονο γύρισαν στην Ελλάδα.

Ο δικηγόρος της μητέρας κ. Χάρης Οικονομάκης υποστήριξε το LiveNews ότι ο πατέρας έχει επισκεφθεί την Ελλάδα στο παρελθόν για τα μεταξύ τους δικαστικά θέματα για την επιμέλεια του παιδιού. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει ανησυχία ότι ο πατέρας βρίσκεται πίσω από την αρπαγή, μαζί με κάποιον συνεργό.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι την δικαστική διαμάχη στα νορβηγικά δικαστήρια την έχει κερδίσει ο πατέρας και θα έπρεπε να έχει αυτός την κηδεμονία του παιδιού.

Η υπόθεση δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές, καθώς το ζευγάρι έχει προκαλέσει κι άλλες φορές τις Αρχές. Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο πατέρας του 6χρονου είχε κατηγορήσει και εκείνος την πρώην σύζυγο του για αρπαγή του παιδιού τους. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τη γυναίκα ότι πλαστογράφησε την υπογραφή του, προκειμένου να βγάλει διαβατήριο στο παιδί και να το φέρει στην Ελλάδα παράνομα.

Πηγή: ethnos

 


NEWSLETTER