Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 19:39

Νέες φωτιές σε Κορινθία, Ηλεία και Αχαΐα - Ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς στο Πόρτο Γερμενό (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Τρία νέα πύρινα μέτωπα εντοπίζονται στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και στην Εφύρα Ηλείας. Κάηκε ένα σπίτι από την πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό. Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στην Άμφισσα. Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus.

Τρία νέα μέτωπα προκάλεσαν συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις, σε μια ημέρα που είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα πυρκαγιά στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας, σε δασική έκταση, ανάμεσα στο Σοφικό και στο Άργος. Στο σημείο έχουν φτάσει 10 οχήματα και ακολουθούν ενισχύσεις, ενώ πηγαίνουν 6 Tractores (4 με τροχούς και 2 αμφίβιοι) +2 PZL.

Οι επίγειες δυνάμεις δουλεύουν καλά και εκτιμάται ότι με τα εναέρια θα ελεγχθεί σήμερα.

Ακόμη ένα πύρινο μέτωπο ξέσπασε νότια από το φράγμα του Πηνειού, στην Εφύρα Ηλείας, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι άμεση, ενώ νέα πυρκαγιά ξέσπασε και στο Καλαμάκι βόρεια του Αράξου στην Ηλεία. Κινητοποίηση επίγειων και ΑΒ214 από Άραξο.

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Μάχη για να περιοριστεί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό που ξέσπασε νωρίτερα την Τρίτη. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το Πόρτο Γερμενό δεν κινδυνεύει, ωστόσο η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται προς το βουνό νοτιοανατολικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το GRTimes, από την πυρκαγιά κάηκε ολοσχερώς ένα σπίτι στα όρια του οικισμού.

Τα εναέρια μέσα ρίχνουν στην κορυφογραμμή για να μην γυρίσει προς Ψαθά, ενώ η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων είναι δύσκολη. Στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Νέες φωτιές σε Κορινθία, Ηλεία και Αχαΐα - Ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς στο Πόρτο Γερμενό

Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τη φωτιά στις 11:55 της Τρίτης, ενώ στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 11 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα συντονιστικό.

Οι κάτοικοι του οικισμού Μύτικας έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή γιατί οι φλόγες πλησιάζουν το σημείο και να κατευθυνθούν στην Ψάθα.

Περισσότερα στο news247.gr