Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 22:16

Βόλος: Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος τρία χρόνια μετά την τραγωδία με 14χρονη σε λούνα παρκ

Τρία χρόνια έχουν περάσει από την τραγωδία στο λούνα παρκ Αλμυρού όπου η 14χρονη Σεραΐνα, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου, βρισκόταν στο παιχνίδι «χαλί», κατά τη διάρκεια περιστροφών εκτινάχτηκε σε απόσταση περίπου 11 μέτρων, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί θανάσιμα


Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν πλέον η ιδιοκτήτρια του μοιραίου λούνα παρκ του Αλμυρού στον Βόλο, ο τεχνικός ασφαλείας του και ο χειριστής του μηχανικού παιχνιδιού «Χαλί», στο οποίο είχε βρει οικτρό θάνατο στις 30 Αυγούστου του 2019 η 14χρονη Σεραΐνα. Μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν η μητέρα του παιδιού ξεσπά στον Alpha ζητώντας την δικαίωση για την ψυχή του παιδιού της.«Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της καλά. Τι να πω. Εμένα το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είμαστε ράκος. Όταν χάνεται ένα παιδί, χάνεις ένα μέρος του εαυτού σου. Για εμάς σταμάτησε η ζωή. Πηγαίνουμε και την επισκεπτόμαστε» δηλώνει χαρακτηριστικά. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.
Η διαδικασία ήταν αργή, αφενός λόγω του ότι έπρεπε το «χαλί να εξεταστεί από πραγματογνώμονες, αφετέρου του ότι η αρμόδια εισαγγελέας ζήτησε έγγραφα και βεβαιώσεις υπουργείων, όπως και μετάφραση των οδηγιών στην Ελληνική γλώσσα, του ιταλικής κατασκευής μηχανήματος, αλλά και λόγω των υπομνημάτων που κατέθετε ο συνήγορος υπεράσπισης της ιδιοκτήτριας.

Πηγή: reader