Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 08:01

Καιρός: Αλλάζει απότομα το σκηνικό - Έρχονται βροχές και τις καταιγίδες (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καιρός: Αλλάζει απότομα το σκηνικό - Έρχονται βροχές και τις καταιγίδες (Βίντεο)

Με σχετική ζέστη αλλά και αυξημένη σχετική υγρασία θα κυλήσει η σημερινή μέρα στη χώρα μας, σύμφωνα με την η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Από το βράδυ του Σαββάτου αλλά κυρίως μέσα στην Κυριακή το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία θα επηρεάσει πολλές περιοχές της χώρας μας, με σημαντικά ύψη βροχή, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις. Θα έχει προηγηθεί όμως το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, όπου αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και αυξημένη θερμοκρασία.

Ειδικότερα, αύριο Σάββατο θα είναι μια πολύ ζεστή ημέρα με τις θερμοκρασίες κοντά στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, αυξημένη υγρασία και πυκνές ομίχλες, κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Την Κυριακή το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία θα κινηθεί πιο ανατολικά και θα επηρεάσει το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά τμήματα και προς τη Δευτέρα, οι βροχές και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα κινηθούν μέσα στο Αιγαίο.

Η νέα εβδομάδα θα φέρει βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας με τον καιρό να θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Δείτε το βίντεο του Open:


NEWSLETTER