Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 11:04

«Σφάζονται» δημοσίως Τσελέντης - Παπαδόπουλος για τους σεισμούς στην Εύβοια (βίντεο)

Γράφτηκε από την
«Σφάζονται» δημοσίως Τσελέντης - Παπαδόπουλος για τους σεισμούς στην Εύβοια (βίντεο)

Σφοδρή δημόσια αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ των σεισμολόγων Γεράσιμου Παπαδόπουλου και του Άκη Τσελέντη με αφορμή τους σεισμούς που έπληξαν την Τρίτη την Εύβοια.

Η αρχή έγινε όταν ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για ασυνεννοησία των σεισμολόγων στην Ελλάδα.

«Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το πούμε, χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερη συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων. Νομίζω ότι φτάνει το μήνυμα εκεί που πρέπει να φτάσει» επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφερόμενος δε στον Άκη Τσελέντη, -χωρίς να τον κατονομάσει- ανέφερε: «Δεν νομίζω πως όταν μια περιοχή βρίσκεται σε διέγερση είναι η κατάλληλη στιγμή για αν αρχίσουμε, ορισμένοι από εμάς, να λέμε ότι δεν κοιμόμαστε το βράδυ, ή ότι μπορεί να περιμένουμε σεισμούς σε άλλη περιοχή της χώρας, κι αυτό να λέγεται από επίσημα χείλη. Δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά υπευθυνότητα. Δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη αυτή η στάση».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Άκης Τσελέντης εμφανίστηκε στην εκπομπή του MEGA για να δώσει τη δική του απάντηση, σε όσα είπε ο συνάδερφός του νωρίτερα.

«Επιτρέψτε μου, επειδή εγώ δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, πρέπει να μιλήσω λίγο επί του προσωπικού. Πριν από λίγο ο κ. Παπαδόπουλος μου επετέθη δημόσια. Τι να κάνουμε, αυτή η καρέκλα έχει καρφιά, αλλά για να την πάρεις πρέπει να σε εξετάσει μια διεθνής επιτροπή. Τι να κάνουμε, εγώ την πήρα. Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες» είπε αρχικά.

«Σχετικά με τις εκτιμήσεις μου χθες, δεν ήμουν καθόλου επιπόλαιος. Είπα στον κόσμο να μην μπαίνει στα πέτρινα σπίτια» συμπλήρωσε και αναφέρθηκε εκ νέου στον κ. Παπαδόπουλο, κατηγορώντας τον πως οικειοποιείται τίτλους για να κοροϊδεύει τον κόσμο.

«Να θυμίσω και κάτι άλλο: Αγωνίστηκα ένα χρόνο να ‘μαζέψω’ τη Θήβα, που την είχε ανεβάσει στα κάγκελα, μιλώντας για σεισμό 7 Ρίχτερ. Είχε πει ότι θα κάνει 7,5 Ρίχτερ και είχε τρελαθεί ο κόσμος» κατέληξε ο κ. Τσελέντης.

Πηγή: tvxs.gr


NEWSLETTER