Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 11:45

Τέμπη: Νέα προθεσμία για τους δύο σταθμάρχες - Απολογούνται την επόμενη εβδομάδα

Γράφτηκε από την
Τέμπη: Νέα προθεσμία για τους δύο σταθμάρχες - Απολογούνται την επόμενη εβδομάδα

Νέα προθεσμία, για να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ζήτησαν και πήραν από τον εφέτη ανακριτή οι δύο σταθμάρχες που κατηγορούνται για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον συμβασιούχο σταθμάρχη και τον δεύτερο σταθμάρχη που ήταν βάρδια το απόγευμα πριν από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα απολογηθεί την Δευτέρα 27 Μαρτίου, ενώ ο άλλος σταθμάρχης την Τρίτη 28 Μαρτίου.

Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να απολογηθεί και ο επιθεωρητής Κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Στη Βουλή το ν/σ με τα μέτρα στήριξης συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με τίτλο «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Μαρτίου. Στην ολομέλεια αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER