Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 18:29

Εισαγγελική παρέμβαση για το Κέντρο ΑμεΑ στην Καλλιθέα – Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και απειλές

Γράφτηκε από την
Εισαγγελική παρέμβαση για το Κέντρο ΑμεΑ στην Καλλιθέα – Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και απειλές

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν οι καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του «Κέντρου Ειδικών θεραπειών» στην Καλλιθέα.

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσαν οι καταγγελίες του πρώην οδηγού πούλμαν Μανώλη Κουφάκη σε ενημερωτικό site, για τον τρόπο λειτουργίας του «Κέντρου Ειδικών θεραπειών» στην Καλλιθέα, το οποίο σφραγίστηκε με εντολή της Περιφέρειας Αττικής μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας στην οποία απεικονίζονταν 11χρονο αγόρι να περπατά σε περβάζι παραθύρου του τρίτου ορόφου.

Ο κ. Κουφάκης, που εργάστηκε εκεί για τρεις μήνες, αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι είχε δει υπαλλήλους αλλά και την ίδια την ιδιοκτήτρια να χτυπούν μπροστά του τα παιδιά, να γελούν εις βάρος τους, να απειλούν γονείς και εργαζομένους σε μία προσπάθεια, κατά τον ίδιο «να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο».

Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τους υπεύθυνους του κέντρου, όπως έκθεση σε κίνδυνο και σωματικές βλάβες σε αδύναμο.

Πηγή: ertnews.gr


NEWSLETTER