Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 19:19

Γυναικοκτονία στην Κω: Προσωρινά κρατούμενος ο 32χρονος μετά την απολογία του

Γυναικοκτονία στην Κω: Προσωρινά κρατούμενος ο 32χρονος μετά την απολογία του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 32χρονος κατηγορούμενος από το Μπαγλαντές για τον βιασμό και την δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στο νησί της Κω.

Κατά την απολογία του, που διήρκεσε τρεις ώρες στην ανακρίτρια Κω, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες για αρπαγή, βιασμό και ανθρωποκτονία.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά και ο προσωρινά κρατούμενος θα οδηγηθεί αύριο σε κατάστημα κράτησης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την Τρίτη 13 Ιουνίου, το επόμενο πρωί δηλαδή από το έγκλημα έγινε η δήλωση εξαφάνισης στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας από τον ομοεθνή σύντροφο της κοπέλας που επίσης εργαζόταν στο ίδιο ξενοδοχείο στο Μαρμάρι, ο οποίος ανέφερε στους αστυνομικούς πως εκείνη τον κάλεσε στο τηλέφωνο το προηγούμενο βράδυ και του είπε πως θα έβγαινε έξω για ποτό αφού είχε ρεπό.

Μάλιστα όπως είπε στους αστυνομικούς ο ίδιος, η κοπέλα τον κάλεσε πιο αργά το βράδυ μεθυσμένη και του ζήτησε να πάει να την πάρει εκείνος από ένα σημείο, στο οποίο όμως δεν την βρήκε και το τηλέφωνό της έκτοτε ήταν κλειστό, με αποτέλεσμα το πρωί να πάει να δηλώσει την εξαφάνισή της στην Αστυνομία φοβούμενος τα χειρότερα.

Οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 32χρονου από το Μπαγκλαντές με την κατηγορία της αρπαγής. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς ο συλληφθείς κατά την εξέτασή του, η κοπέλα μετά την έξοδό της και σε κατάσταση μέθης μπήκε στο μίνι-μάρκετ που συχνάζει εκείνος και παρέα ομοεθνών του και του ζήτησε χασίς.

Όπως ισχυρίστηκε δεν της έδωσε, ωστόσο έφυγαν μαζί από το κατάστημα και πήγαν στο σπίτι του, όπου κατά δήλωσή του υπήρξε συναινετική σεξουαλική πράξη και στην συνέχεια την άφησε στην περιοχή Τιγκάκι και εκείνη έφυγε. Βεβαίως μετά στην απολογία του άλλαξε και πάλι την κατάθεσή του και αρνήθηκε πως υπήρξε καν σεξουαλική πράξη.

Σε κατ' οίκον έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 32χρονου, βρέθηκε εισιτήριο που έβγαλε την επόμενη μέρα για να φύγει από το νησί για την Ιταλία, κάτι που έκανε τις Αρχές να βεβαιωθούν ότι είχαν συμβεί χειρότερα πράγματα σχετικά με την κατάσταση της 27χρονης.

Το κινητό της βρέθηκε τυχαία από έναν διερχόμενο, πεταμένο σε ένα σημείο στο δρόμο, προς το Μαρμάρι, περίπου 500 μέτρα από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Στο νησί της Κω, με εντολή της κυβέρνησης της Πολωνίας που από την πρώτη στιγμή έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση, έχει αποσταλεί κλιμάκιο αστυνομικών και δικαστικών για την απευθείας ενημέρωσή τους από τους Έλληνες συναδέλφους τους, ενώ αναφορικά με το αίτημα έκδοσης αυτό δεν μπορεί να καταστεί δυνατόν όπως επισημαίνουν οι ελληνικές Αρχές, αφού το έγκλημα έχει γίνει στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν σχετικές προβλέψεις στη νομοθεσία.

Πηγή: news247.gr