Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 20:02

Αλεξανδρούπολη: Προφυλακιστέοι οι τρεις συλληφθέντες για κράτηση και μεταφορά 13 παράτυπων μεταναστών εντός τρέιλερ

Γράφτηκε από την
Αλεξανδρούπολη: Προφυλακιστέοι οι τρεις συλληφθέντες για κράτηση και μεταφορά 13 παράτυπων μεταναστών εντός τρέιλερ

 

Την προφυλάκιση των τριών συλληφθέντων για κράτηση και μεταφορά 13 μεταναστών εντός τρέιλερ, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως Αλεξανδρούπολης λόγω της οποίας στους τρεις άνδρες είχε επιβληθεί κατ' οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο κ. Αργύρης Δεμερτζής συνήγορος των δύο εκ των τριών προφυλακισθέντων διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα λάβουν το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου εντός της επόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ σε σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Fb) οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ εκ των 13 μεταναστών σημειώνουν σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης «Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης αποφάσισε σήμερα να επιβάλει προσωρινή κράτηση και στους τρεις κατηγορουμένους για αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα και έκθεση σε κίνδυνο ζωής αίροντας τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως. Αυτό συνιστά για τους εντολείς μας μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην πορεία που έχουν να διανύσουν μέχρι την πλήρη απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες και την αναγνώρισή τους ως θυμάτων ρατσιστικής βίας…».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρουν ότι «όλοι οι συλληφθέντες Σύριοι και Πακιστανοί αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν των απολογιών τους χωρίς την επιβολή κανενός περιοριστικού όρου παρότι μάλιστα δεν διέθεταν γνωστή διαμονή στη χώρα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αντίθετα με ότι συνέβη με τους τρεις κατηγορουμένους για αρπαγή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και έκθεση σε κίνδυνο ζωής στους οποίους το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης επέβαλε σήμερα προσωρινή κράτηση…»

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER