Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 09:41

Απεργία: Στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι (βίντεο)

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα σήμερα, με χιλιάδες εργαζόμενους να ζητούν αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Κατεβάζει ρολά» η χώρα σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου, καθώς πλήθος ομοσπονδιών, συνδικάτων, σωματείων, κομμάτων της Αριστεράς κ.ά. συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ. Στην απεργία μετέχουν, ακόμη, πανεπιστημιακοί και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων, γιατροί και υγειονομικοί, σύλλογοι εκπαιδευτικών και κ.ά.

Όπως αναφέρει η σχετική αφίσα της ΓΣΕΕ για την απεργία «την ώρα που η ακρίβεια είναι στον θεό, ενώ οι μισθοί στα τάρταρα, θέλουμε πραγματικές αυξήσεις, θέλουμε πίσω τις συλλογικές μας μας συμβάσεις… και τα θέλουμε τώρα».

Τα καλέσματα για την απεργία

Στις 9:00 έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Πανεπιστημίου αναμένεται συγκέντρωση από τις ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων.

Στις 9:30 θα γίνουν οι προσυγκεντρώσεις στην Πλατεία Κάνιγγος (Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα), Ομόνοια (Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής), Προπύλαια (Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση).

Ακολουθούν στις 10:30 στο Σύνταγμα οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Λογιστών. Επίσης, τα συνδικάτα Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής, ΟΤΑ Αττικής καθώς και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Στις 10:30 στο Σύνταγμα αναμένεται και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ για τις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ.

Στις 17:00, δε, στο Πεδίον του Άρεως θα υπάρξει συγκέντρωση και μοτοπορεία των διανομέων.

Πηγή: news247.gr