Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 16:30

ΔΟΥ Χαλκίδας: Προφυλακίζεται η προϊσταμένη και μία ακόμη υπάλληλος (βίντεο)

ΔΟΥ Χαλκίδας: Προφυλακίζεται η προϊσταμένη και μία ακόμη υπάλληλος (βίντεο)

Προφυλακίζονται μετά τις απολογίες τους η προϊσταμένη και μία ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών και κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες πέρασαν σήμερα, Παρασκευή λίγο μετά τις 10:30 το πρωί το κατώφλι του ανακριτή, για να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Τα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα

Την εγκληματική οργάνωση αποτελούν εφοριακοί υπάλληλοι στη Χαλκίδα και ιδιώτες. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες, είναι η 50χρονη Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, τον 52χρονο Υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους 67, 54 και 50 ετών, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας καθώς και έναν 62χρονο λογιστή. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Η προϊσταμένη της εφορίας που περιγράφεται ως “εγκέφαλος” της εγκληματικής οργάνωσης, φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς: «πριν ακόμα λάβω τη θέση μου ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζα ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών “διευκολύνσεων” σε εταιρείες. Όταν ανέλαβα τη θέση της Προϊσταμένης, με προσέγγισαν η …. (ανέφερε το όνομα της 67χρονης υπαλλήλου που συνελήφθη) και η … (ανέφερε το όνομα της 56χρονης διεκπεραιώτριας που επίσης συνελήφθη), αναφέροντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσα να έχω και εγώ έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές μου ανάγκες, πείθοντάς με να συμμετέχω ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες».

Στο μεταξύ αποκαλυπτικές συνομιλίες, και ένα σημειωματάριο, που πιθανότατα ανήκει στην προϊσταμένη της ΔΟΥ, και το οποίο περιέχει ονόματα, ημερομηνίες και χρηματικά ποσά, καταμαρτυρούν τη δράση του κυκλώματος. Τα μέλη του κυκλώματος απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, για φορολογικές διευκολύνσεις.

Περισσότερα στο news247.gr