Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 09:58

Χτυπάει "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος – Πτώση της θερμοκρασίας από Πέμπτη (βίντεο)

Χτυπάει "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος – Πτώση της θερμοκρασίας από Πέμπτη (βίντεο)

Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά και τα νότια, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Από την Πέμπτη έρχεται ισχυρός βοριάς που θα φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις προσήνεμες περιοχές. Παράλληλα, θα απομακρυνθεί και η σκόνη από την ατμόσφαιρα. Το Σαββατοκύριακο των εκλογών θα επικρατήσει καλοκαιρία με θερμοκρασίες 34 -35 βαθμούς. Στις αρχές της νέας εβδομάδας περιμένουμε και πάλι άνοδο της θερμοκρασίας στους 37 με 38 βαθμούς.

Σημειώνεται πως χθες Τρίτη καταγράφηκε νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου μεταξύ των σταθμών από το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.To προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 08/06/2019 στα Τρίκαλα και ήταν ίσο με 39.2 °C. Η τιμή αυτή ξεπεράστηκε στην Ελευσίνα και στη Θήβα (Νέα Οδός) όπου η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη 04/06/2024 έφτασε τους 39.3 °C.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, με σκόνη στην ατμόσφαιρα και λίγες μπόρες από το μεσημέρι στα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 35 βαθμούς, έως 37 με 38 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική θα υπάρξει αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 38 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης Mέτρα για ασφαλή εργασία σε συνθήκες καύσωνα – Πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων

Χθες η έντονη ζέστη ευνόησε το ξέσπασμα πυρκαγιών που ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα, καθώς δεν έπνεεαν ισχυροί άνεμοι, ενώ και για σήμερα έχει εκδοθεί ο σχετικός χάρτης, που δεν παρουσιάζει ζώνες πολύ υψηλής επικυνδυνότητας για φωτιές.

«Χτυπάει κόκκινο» και σήμερα ο υδράργυρος – Από την Πέμπτη ισχυρός βοριάς φέρνει πτώση της θερμοκρασίας
Πρόγνωση για την Πέμπτη 06-06-2024
Στα δυτικά και τα κεντρικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξήμενες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πηγή: ertnews.gr