Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 14:29

Αλλεπάλληλες εξαφανίσεις τουριστών στα νησιά του Αιγαίου – Σε εξέλιξη οι έρευνες σε Αμοργό και Σίκινο (βίντεο)

Αλλεπάλληλες εξαφανίσεις τουριστών στα νησιά του Αιγαίου – Σε εξέλιξη οι έρευνες σε Αμοργό και Σίκινο (βίντεο)

Διαδοχικές εξαφανίσεις τουριστών σε νησιά του Αιγαίου έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και ερωτηματικά για τις συνθήκες στις οποίες προκαλούνται…

Όλες οι εξαφανίσεις έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Αφορούν τουρίστες που έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα και, όπως φαίνεται, συχνά δεν επιστρέφουν.

Αρχικά, εντοπίζεται νεκρός ο Βρετανός, Μάικλ Μόσλι, που είχε διασχίσει πεζός μια μεγάλη απόσταση στη Σύμη. Ο 67χρονος Βρετανός έφυγε στις 5/6, στις 13:30 το μεσημέρι, πεζός, από παραλία της Σύμης για να επιστρέψει στο κατάλυμά του στον Γυαλό. Τελικά, εντοπίστηκε νεκρός στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, όπου είχε κατευθυνθεί για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Στη συνέχεια εξαφανίζεται ο 74χρονος Ολλανδός τουρίστας στη Σάμο -το απόγευμα της Κυριακής (9/6)- ο οποίος επίσης βρέθηκε νεκρός, επτά ημέρες μετά μέσα σε μια χαράδρα.

Στις Κυκλάδες, στο νησί της Αμοργού, οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τον 59χρονο Αμερικανό τουρίστα, που δηλώθηκε αγνοούμενος από την Τρίτη 11/6, όταν είχε πραγματοποιήσει πεζοπορία μόνος του υπό μεγάλη ζέστη. Τα μέσα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν τον αγνοούμενο τουρίστα ως τον συνταξιούχο αναπληρωτή σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, Άλμπερτ Κάλιμπετ, από το Hermosa Beach της Καλιφόρνια», όπως μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο.

Από το περασμένο Σάββατο, δύο Γαλλίδες τουρίστριες αγνοούνται στη Σίκινο, ένα σχετικά απομονωμένο νησί των Κυκλάδων στο Αιγαίο Πέλαγος, με λιγότερους από 400 μόνιμους κατοίκους. Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 64 και 73 ετών, είχαν φύγει από τα ξενοδοχεία τους για να συναντηθούν. Η μία εκ των δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε μήνυμα μέσω κινητού στον ιδιοκτήτη του καταλύματος που νοίκιαζε στο νησί, πως έχει τραυματιστεί και δεν αισθάνεται καλά. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπιστεί ίχνος τους.

Στην πλειονότητά τους οι τουρίστες, είχαν επιλέξει να κάνουν πεζοπορία υπό ακατάλληλες και επικίνδυνες – όπως αποδείχθηκε – συνθήκες: Επρόκειτο για διαδρομές μεγάλες, ενώ η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα υψηλή και στις περισσότερες από τις περιπτώσεις αυτές, οι πεζοπόροι ήταν μόνοι τους.

Οι Αρχές σε κάθε περιοχή και νησί ξεχωριστά εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, μάλιστα στην περίπτωση του 59χρονου στην Αμοργό δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο εγκληματικής ενέργειας.

Μιλώντας στο ΕΡΤΝews ο κ. Γ. Ρουμελιώτης, πρόεδρος της επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών που συχνά καλείται να συμμετάσχει στις έρευνες για αγνοούμενους, ανέφερε: «Δυστυχώς τα βλέπουμε αρκετά συχνά τελευταία… Συνήθως ξεχνούν ότι όλοι είμαστε άνθρωποι… Ξεχνούμε να υπολογίσουμε τις δυνατότητες που έχουμε, υπερεκτιμούμε κάποιες καταστάσεις… Δεν κατάλαβαν ότι το να περπατάς ντάλα μεσημέρι σε συνθήκες όπου δεν υπάρχει πράσινο, αλλά ανάβει και η πέτρα, δεν μπορείς να το κάνεις. Παρατηρούμε συνήθως ότι αυτό συμβαίνει σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας… Το χάνουν και οι δυνάμεις τους εγκαταλείπουν…. Οι ομάδες μας τρέχουν, παρ όλα αυτά, ενημερώνουν τον κόσμο. Προσπαθούμε να πείσουμε τους ανθρώπους να μην πάνε βόλτα μόνοι τους… Είναι διαφορετικά να είναι 2 άτομα, 3 και περισσότερα από το να είσαι μόνος σου. Έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία από τις ομάδες μας, ειδικά στα νησιά που προανέφερα, όπως και σε περιοχές άλλες, να προσπαθούμε να πείσουμε τους ανθρώπους να ενημερώσουν τον κόσμο που θέλουν να κάνουν περιπατητικές εκδρομές, όχι μόνοι τους και όχι τις ώρες που έχει υπερβολικά πολύ ήλιο».

Πηγή: ertnews.gr