Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 16:29

Θεσσαλονίκη: Παραμένει υπό κράτηση ο 34χρονος που καλούσε σε διαδήλωση κατά του Europride

Θεσσαλονίκη: Παραμένει υπό κράτηση ο 34χρονος που καλούσε σε διαδήλωση κατά του Europride

 

Κρατούμενος μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει ο 34χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη επειδή καλούσε- μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό - τον κόσμο να συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά του Europride 2024, παρότι είχε προηγηθεί απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. που απαγόρευε τη συγκεκριμένη διαδήλωση.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης - όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί - ανέβαλε την υπόθεση για τη Δευτέρα (1/7) και αποφάσισε να διατηρήσει μέχρι τότε την κράτησή του.

Εις βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, όπως επίσης για απείθεια επειδή αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, η οποία αναπαρήχθη μέσω του διαδικτύου σε αρκετές ιστοσελίδες, ο 34χρονος καλούσε σε διαδήλωση «κατά της καταστροφής της οικογένειας προκειμένου να αντισταθούν στη Χούντα των ΛΟΑΤΚΙ και της νέας τάξης πραγμάτων», όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ