Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 10:32

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στη Μύκονο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών (βίντεο)

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στη Μύκονο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών (βίντεο)

Σε Μύκονο και Ίο επικεντρώνονται οι έρευνες για τα κίνητρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, στο Ψυχικό καθώς έμφαση δίνεται στην επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι το 80% αυτής της δραστηριότητας αφορά στη Μύκονο, ενώ έχει αναπτύξει επαγγελματική δραστηριότητα και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως στην Πάρο αλλά και στην Ίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας φαίνεται ότι βρίσκονται 10-15 υποθέσεις, οι οποίες, όπως λένε οι πληροφορίες, αφορούν στη σύνταξη τοπογραφικών και τεχνικών μελετών για αγοροπωλησίες ακινήτων. Ο 54χρονος είχε χρόνια σχέση με το “νησί των ανέμων”. Είχε λόγω της δουλειάς του επαγγελματικές σχέσεις με τη δημοτική αρχή, με εργολάβους, με επιχειρηματίες και με μεσίτες στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναμένεται μάλιστα να βρεθεί σύντομα στη Μύκονο προκειμένου να διεξάγει έρευνες για τυχόν διενέξεις του θύματος και για υποθέσεις που είχε αναλάβει.

Όλα τα ενδεχόμενα πάντως είναι ανοιχτά, ενώ πέρα από τον φυσικό αυτουργό εξετάζεται το ενδεχόμενο ηθικού αυτουργού. Ερευνάται ποιός μπορεί να έδωσε την εντολή για την εκτέλεσή του θύματος. Για καταθέσεις θα κληθούν άμεσα ο συνέταιρος, οι συνεργάτες του και άτομα του στενού προσωπικού περιβάλλοντός του.

Ο συνέταιρος και φίλος του θύματος, που βρισκόταν στα γραφεία της εταιρίας τους, ήταν ο πρώτος που ειδοποίησε την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε στις Αρχές ότι δεν γνωρίζει κάτι που μπορεί να σχετίζεται με το κίνητρο, ούτε είχε ακούσει κάτι για απειλές.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται πάντως και δύο μηνύσεις που είχε καταθέσει ο τοπογράφος το 2021 και 2022 καταγέλοντας ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους στο Χαλάνδρι και στη Μύκονο.

Η καλοσχεδιασμένη ενέδρα θανάτου με στόχο τον τοπογράφο στήθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης. Μόλις ο 54χρονος έφτασε στα γραφεία της εταιρίας του και πάρκαρε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη διασταύρωση της 25ης Μαρτίου με την οδό Κρήτης, πλησίασε το όχημα μια μοτοσικλέτα. Ο οδηγός τράβηξε πιστόλι των 9 χιλιοστών και άρχισε να γαζώνει το αυτοκίνητο. Στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν 20 κάλυκες.

Ο πιστολέρο έδρασε με απόλυτη ψυχραιμία και επαγγελματισμό. Άλλαξε γεμιστήρα στο πιστόλι και αδιαφόρησε για τις πολλές κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν τις κινήσεις του. Διέφυγε αμέσως με μαύρο σκούτερ με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Φορούσε σκούρα ρούχα, άσπρο κράνος και γάντια. Οι Αρχές προσπαθούν να συνθέσουν το δρομολόγιο προσέγγισης και διαφυγής του δράστη, που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, έδρασε μόνος.

Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα, ούτε είχε δώσει δικαιώματα.

Πηγή: ertnews.gr