Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 17:16

Ποιοι θα τραγουδήσουν στη μεγάλη συναυλία-μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο

Ποιοι θα τραγουδήσουν στη μεγάλη συναυλία-μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο

Μες στην κοιλάδα των Τεμπών έσβησαν οι φωνές 57 ανθρώπων. Μία μεγάλη συναυλία-μνήμης για τα Τέμπη και τις ψυχές της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 – την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο.

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στις ψυχές της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Μία νύχτα μνήμης με την ευχή και την παράκληση να γίνουμε ένα μέσα από τη μουσική και την αλληλεγγύη, να μην ξεχάσουμε και να μην ξεχαστούμε…

Μες στην κοιλάδα των Τεμπών έσβησαν οι φωνές 57 ανθρώπων. Μια ανείπωτη τραγωδία που ο νους προσπαθεί να συλλάβει, χωρίς τέλος. Ενάμιση χρόνο μετά, οι συγγενείς μιλούν με τη φωνή των θυμάτων και ενώνονται μέσα από τον πόνο και την απουσία προσκαλώντας μας όλες και όλους να γίνουμε κι εμείς η φωνή των αδικοχαμένων.

Μία βραδιά-προσκλητήριο, μία συναυλία ένωσης και ενθύμησης για τα Τέμπη
«Ένα γίναμε οι άνθρωποι στον πόνο, ένα και στην αδιανόητη σιωπή που αφήνει η απουσία… ένα στο μούδιασμα που ακολουθεί τα γεγονότα, ένα στην ευθύνη που ακόμη ψάχνει να βρει τη θέση της … Ο Νόμος που ενώνει τις ψυχές μας είναι αυτός της Μουσικής. Με ευγένεια ας σταθούμε και με την ευχή η ένωσή μας να φτάσει τον ουρανό και τα άστρα του όλα. Για όσο ζούμε και βαδίζουμε επάνω στις ράγες της δικής μας διαδρομής η μνήμη των αγαπημένων είναι ορόσημο για την κάθε μέρα μας…»
«Κανείς δε γύρισε πίσω… το γνωρίζουμε καλά. Αλίμονο, για όσους συνεχίζουν ξεχνώντας και παραβλέποντας. Στο μέτρο του εφικτού και στον κόσμο που μας δόθηκε να ζούμε, αυτός ο αγώνας ας φέρει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά του τόπου».

Ποιοι δίνουν το “παρών” στη συναυλία για τα Τέμπη

Στη συναυλία αυτή δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες μέσα από το απόθεμα της ψυχής και της αγάπης τους. Όλοι αφιλοκερδώς, με μοναδικό στόχο την εξύμνηση της ζωής και την τιμή όσων αποκλείστηκαν βίαια από αυτή.

Φοίβος Δεληβοριάς – Κοινοί Θνητοί – Σωκράτης Μάλαμας
Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Τάνια Τσανακλίδου

Οι πόρτες ανοίγουν: 17:00
Ώρα έναρξης: 19:00
Γενική είσοδος: 15 €

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/tempi/

Πηγή: news247.gr