Ο Κώστας Λυχναράς υπέγραψε τη σκηνοθεσία αγαπημένων σειρών, όπως το «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Καφέ της Χαράς». Ο Κώστας Λυχναράς γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1938. Έχει σκηνοθετήσει πολλές σειρές και ταινίες. Ο Κώστας Λυχναράς έκανε τα πρώτα του βήματα στη σκηνοθεσία και το μοντάζ τη δεκαετία του 1960.
Μέχρι το 2005, ο Κώστας Λυχναράς έχει σκηνοθετήσει και έχει γίνει βοηθός σκηνοθέτη σε πάνω από 40 τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές παραγωγές, εκ των οποίων είναι: «Οι ιερόσυλοι», «Η Έκτη Εντολή», «Βασίλης, Ιάσων και Ντόκυ», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Δέκα λεπτά κήρυγμα», «Το καφέ της Χαράς», “Ας Πρόσεχες” κ.ά. Επίσης, έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης στις ειδήσεις και σε πολλές ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές του MEGA.
Η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για τον θάνατο του Κώστα Λυχναρά
«Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών αποχαιρετά τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Λυχναρά. Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον σημαντικό Έλληνα δημιουργό και σκηνοθέτη της τηλεόρασης, Κώστα Λυχναρά. Ο Κώστας Λυχναράς, ιδρυτικό μέλος του σωματείου, στήριξε με την παρουσία του τις διαρκείς διεκδικήσεις των Ελλήνων Σκηνοθετών όλες αυτές τις δεκαετίες από το 1973 και παράλληλα, έφερε ανατροπή στην τηλεόραση με την αφήγηση της εικόνας του.
Στήριξε τους νέους σκηνοθέτες και μοιράστηκε μαζί τους τα μυστικά της μαγείας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σαν πραγματικός δάσκαλος. Ο θάνατος του μας γεμίζει συγκίνηση καθώς η δημιουργική πορεία του φωτίζει ένα ακούραστο εργάτη του κινηματογράφου με τεράστια προσφορά στον εκσυγχρονισμό της τηλεοπτικής παραγωγής στη χώρα μας, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ».