Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 16:53

Πώς να προσεγγίσετε σωστά τα μακροχρόνια στοιχήματα;

Γράφτηκε από την
Πώς να προσεγγίσετε σωστά τα μακροχρόνια στοιχήματα;

 

Ένα από τα πλεονεκτήματα στο στοίχημα είναι η ποικιλία που προσφέρει.

Ο κάθε παίκτης έχει διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες και αυτό οι στοιχηματικές το γνωρίζουν πολύ καλά. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που φροντίζουν να εμπλουτίζουν διαρκώς το προϊόν τους με νέες αγορές και διοργανώσεις. Οι κατηγορίες των παικτών είναι αμέτρητες. Υπάρχουν αυτοί που αγαπούν το live στοίχημα, εκείνοι που προτιμούν τις βασικές αγορές, οι πιο «ψαγμένοι» που θέλουν να βρίσκουν τις αγορές που δεν είναι τόσο δημοφιλείς. Μία ιδιαίτερα δημοφιλής κατηγορία παικτών αποτελείται από εκείνους που παίζουν μακροχρόνια στοιχήματα.

Τα μακροχρόνια στοιχήματα είναι μία ιδιαίτερα αγαπητή κατηγορία, η οποία φρόντισε να μπει στις κορυφαίες επιλογές των παικτών σε κάθε στοιχηματική. Οι λόγοι για τους οποίους τα μακροχρόνια στοιχήματα είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους παίκτες είναι πολλοί. Πρόκειται για έναν διαφορετικό «πλανήτη» μέσα στον γαλαξία του στοιχήματος. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα μακροχρόνια στοιχήματα, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους, αλλά και το κατά πόσο η τύχη παίζει καθοριστικό ή μη ρόλο στην κατάληξη αυτών.

 

Πόσο μακροχρόνια είναι τα… μακροχρόνια;

 

Για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για τα μακροχρόνια στοιχήματα ή antepost, όπως είναι στη διεθνή ορολογία, θα πρέπει πρώτα να εξηγήσουμε το τι είναι ένα μακροχρόνιο στοίχημα. Πρόκειται για μία αρκετά εύκολη αγορά. Μακροχρόνιο στοίχημα ονομάζεται εκείνο στο οποίο ο παίκτης επιλέγει έναν νικητή που θα προκύψει έπειτα από μια σειρά παιχνιδιών ή στο τέλος μια διοργάνωσης. 

Πάμε να το δούμε παραδειγματικά για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται. Το να επιλέξει ένας παίκτης σε μία στοιχηματική ότι για παράδειγμα η Λίβερπουλ θα κερδίσει το πρωτάθλημα στην Αγγλία πρόκειται για ένα μακροχρόνιο στοίχημα. Για να θεωρηθεί το στοίχημα κάποιου μακροχρόνιο θα πρέπει να επιλέξει τη συγκεκριμένη αγορά πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων ή ακόμη και κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Το να κερδίσει για παράδειγμα η Γαλλία το επερχόμενο Euro ή το κατακτήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες το Mundobasket είναι μερικά αρκετά δημοφιλή μακροχρόνια στοιχήματα. Για να μπορέσει ένας παίκτης να προβεί σε μία αγορά μακροχρόνιου στοιχήματος αυτό προϋποθέτει μία διαφορετική διαδικασία μελέτης, μία ξεχωριστή προσέγγιση, αλλά θα πρέπει να βασίζεται αρκετά και στο ένστικτό του.

 

Αν έχεις τύχη διάβαινε…

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή μας τα μακροχρόνια στοιχήματα προϋποθέτουν μία τελείως διαφορετική προσέγγιση. Είναι μία από τις αγορές που επηρεάζονται βαθύτατα από τον παράγοντα «τύχη». Έτσι, ο παίκτης θα πρέπει εκτός από γνώσεις να έχει και την ικανότητα να βλέπει σε βάθος χρόνου την εξέλιξη μίας ομάδας ή ενός παίκτη.

Το θετικό με τα μακροχρόνια στοιχήματα είναι ότι οι αποδόσεις τους είναι ιδιαίτερα υψηλές πριν την έναρξη της εκάστοτε διοργάνωσης. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε έναν παίκτη να βγάλει σημαντικό κέρδος συγκριτικά με το αν έπαιζε ένα μεμονωμένο ματς.

Για παράδειγμα, το να κατακτήσει η Μπαρτσελόνα το πρωτάθλημα στην Ισπανία μπορεί να δίνεται και σε μία απόδοση 2.25. Αυτή η απόδοση είναι ιδιαίτερα υψηλή εάν σκεφτεί κανείς πως το δίπολο «Ρεάλ – Μπάρτσα» υπάρχει συνήθως στην La Liga.

Η τύχη μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας στα μακροχρόνια στοιχήματα, δεν είναι όμως ο σημαντικότερος. Η μελέτη, στις περισσότερες των περιπτώσεων, παίζει πολύ πιο κομβικό ρόλο στην εξέλιξη ενός μακροχρόνιου στοιχήματος, απ’ ότι η τύχη.

Πάμε να δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να καταλάβουμε τι εννοούμε. Μία ομάδα σε ένα πρωτάθλημα μπορεί να φαντάζει πολύ δυνατή. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη Λίβερπουλ στην Αγγλία. Ένας παίκτης όμως μπορεί να μην έχει υπολογίσει σε ένα μακροχρόνιο στοίχημα την περίπτωση του τραυματισμού ενός κομβικού παίκτη. Αναφέραμε τη Λίβερπουλ διότι είδαμε πως μετά τον τραυματισμό του Φαν Ντάικ και την πολύμηνη απουσία του, η ομάδα του Κλοπ ουσιαστικά κατέρρευσε και έμεινε μακριά από την αγωνιστική εικόνα που μας είχε δείξει τη σεζόν που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.

 

Τα συστατικά επιτυχίας

Για να μπορέσει ένας παίκτης να κάνει μία σωστή επιλογή σε ένα μακροχρόνιο στοίχημα θα πρέπει να ακολουθεί κάποια «συστατικά επιτυχίας». Τι εννοούμε όμως όταν λέμε «συστατικά επιτυχίας»; 

Αρχικά, θα χρειαστεί να ψάξει και να βρει ομάδες που δεν έχουν αξιολογηθεί σωστά πιθανότατα από τους bookmakers. Είναι δεδομένο πως και οι bookmakers κάνουν λάθη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Επειδή η πλειοψηφία των παικτών επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες ομάδες για την κατάκτηση διοργανώσεων, οι στοιχηματικές ρίχνουν εκεί το βάρος τους και συνήθως οι υπόλοιπες ομάδες έχουν κάκιστες αποδόσεις.

Εάν εσείς έχετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε μία ομάδα που μπορεί στις πρώτες αγωνιστικές να κάνει ένα σερί νικών τότε αυτό θα αναγκάσει τους books να αλλάξουν τις αποδόσεις και εσείς μπορείτε να προβείτε σε ένα αρκετά κερδοφόρο cash out. Εάν θέλετε να παίξετε ένα μακροχρόνιο στοίχημα σε μία διοργάνωση που δεν έχει απόλυτο φαβορί τότε μία αρκετά καλή μέθοδος είναι το λεγόμενο dutching. Τι εστί dutching; Είναι ο διαμοιρασμός του ρίσκου.

Εάν για παράδειγμα στην Premier League, πριν την έναρξή της η Λίβερπουλ είναι στο 4.00, η Μάντσεστερ Σίτι στο 6.00 και η Τότεναμ στο 7.50 και εσείς θέλετε συνολικά να ποντάρετε 100 ευρώ μπορείτε να τα «σπάσετε» με τον εξής τρόπο: 45 ευρώ στη Λίβερπουλ, 30 ευρώ στην Μάντσεστερ Σίτι και 25 ευρώ στην Τότεναμ. Έτσι, έχετε τρία διαφορετικά στοιχήματα με το ίδιο κέρδος, δηλαδή 180 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά ποντάρετε σε απόδοση 1.80 ότι μία εκ των τριών θα πάρει το πρωτάθλημα.

Ένας άλλος παράγοντας που θα πρέπει να έχετε στα υπόψιν σας είναι η ομάδα που επιλέγετε και το ρόστερ αυτής. Εάν μία ομάδα διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο, αλλά δεν έχει βάθος στο ρόστερ της και ταυτόχρονα έχει πολλές υποχρεώσεις σε διάφορες διοργανώσεις τότε έχει και περισσότερες πιθανότητες από ένα σημείο και μετά στη σεζόν και καταρρεύσει λόγω κόπωσης. Για αυτό θα ήταν καλό να βλέπετε εάν μια ομάδα θα μετέχει και στην Ευρώπη παράλληλα.

Αυτά που θα πρέπει να μελετήσετε πριν τοποθετήσετε ένα μακροχρόνιο στοίχημα: η αξία του, το βάθος του ρόστερ, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, το πρόγραμμα, οι απουσίες, η μεταγραφική δραστηριότητα. Εκτός αυτού, θα πρέπει να γνωρίζετε και τους κανόνες των μακροχρόνιων γιατί συχνά κρύβουν παγίδες. Για παράδειγμα εάν έχετε ποντάρει σε έναν παίκτη να κατακτήσει ένα τουρνουά τένις και αυτός τραυματιστεί τότε χάνετε το στοίχημα. Εάν συμβεί όμως αυτό σε έναν μεμονωμένο αγώνα τα χρήματα σας επιστρέφονται από τις στοιχηματικές.

Τα μακροχρόνια στοιχήματα είναι ένας αρκετά δημοφιλής τρόπος για να έχετε κέρδος αρκεί να τα προσεγγίσετε με τη σωστή τακτική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER