Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 18:29

Κορονοϊός: Σκέψεις να μπει η Ελλάδα στην βρετανική πράσινη λίστα λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Σκέψεις να μπει η Ελλάδα στην βρετανική πράσινη λίστα λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού

Η Βρετανία θα ανακοινώσει την Τετάρτη ή την Πέμπτη τη νέα πράσινη λίστα ταξιδιωτών - Σκέψεις να επιτραπούν τα ταξίδια προς την Ελλάδα - Οι εικασίες της Τουρκίας


Ηβρετανική κυβέρνηση θα ενημερώσει τις πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες λίστες ταξιδιών την Τετάρτη ή την Πέμπτη, με την Τουρκία να λέει ότι «αναμένει» να αφαιρεθεί από την κόκκινη λίστα, ενώ Βρετανός ειδικός προβλέπει ότι τα ευρωπαϊκά καλοκαιρινά hotspots. δηλαδή η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Πορτογαλία είναι «ασφαλή» αυτή τη φορά, αν και η τουριστική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της.

Η Βρετανία ανακοίνωσε στις 5 Αυγούστου την τελευταία ανανεωμένη «πράσινη λίστα» των χωρών από τις οποίες οι εισερχόμενοι τουρίστες δεν θα χρειάζεται να υποβληθούν σε περιορισμούς κατά την άφιξή τους. Στην λίστα προστέθηκαν επτά χώρες, στις οποίες δεν περιλαμβανόταν η Ελλάδα.

Οι χώρες που προστέθηκαν στη λίστα ήταν η Γερμανία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Λετονία, η Ρουμανία και η Νορβηγία. Ωστόσο η Γαλλία μεταφέρθηκε στην πορτοκαλί λίστα (απαιτούταν τεστ για κορονοϊό ακόμη και για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες), στην οποία παρέμεινε η Ισπανία, αν και λόγω της πορείας της πανδημίας εκφράστηκαν φόβοι ότι θα μπει σύντομα στην «κόκκινη λίστα».


Συνολικά στη βρετανική πράσινη λίστα βρίσκονται πλέον 36 χώρες, μεταξύ των οποίων τα νησιά της Καραϊβικής, η Κροατία, η Μάλτα, το Ισραήλ και η Ταϊβάν. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, οι οποίες πάντως δεν δέχονται Βρετανούς τουρίστες.
Πηγή: reader.gr/

 


NEWSLETTER