Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 12:00

Aegean: Θετικές ταμειακές ροές το β΄ τρίμηνο του 2021 και περιορισμός ζημιών

Γράφτηκε από την
Aegean: Θετικές ταμειακές ροές το β΄ τρίμηνο του 2021 και περιορισμός ζημιών

Θετικές είναι ταμειακές ροές που κατέγραψε η Aegean κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 πάρα την περιορισμένη δραστηριότητα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που έδωσε η εταιρεία στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, το δεύτερο τρίμηνο του έτος η πτητική δραστηριότητα του ομίλου παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, μόλις στο 35% της αντίστοιχης δραστηριότητας του 2019 σε χιλιομετρικές θέσεις, με σημαντική αύξηση όμως συγκριτικά με το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τη σχετική ανακοίνωση πραγματοποίησε 15.000 πτήσεις με την επιβατική κίνηση να ανέρχεται στους 1,2 εκατ. επιβάτες.

Ο κύκλος εργασιών κατά το δεύτερο τρίμηνο ανήλθε σε 108,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 168,8% συγκριτικά με το 2020 με τις καθαρές ζημιές μετά από φόρους να περιορίζονται σε 33,9 εκατ. ευρώ από ζημιές 73,4 εκατ.ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Στο πρώτο εξάμηνο ο κύκλος εργασιών κατέγραψε μείωση 18,4% και ανήλθε σε 152,8 εκατ.ευρώ, ενώ οι καθαρές ζημιές μετά από φόρους ανήλθαν σε 78,4 εκατ.ευρώ, από 158,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες στο δεύτερο τρίμηνο ήταν θετικές για πρώτη φορά από την αφετηρία της κρίσης το Μάρτιο του 2020, κυρίως λόγω της έναρξης προπώλησης εισιτήριων για το καλοκαίρι. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 545,7 εκατ. ευρώ την 30.06.2021, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου των 60 εκατ. ευρώ , αλλά χωρίς να έχουν ακόμη προσαυξηθεί από την εκταμίευση της κρατικής ενίσχυσης η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου (δεύτερο εξάμηνο του έτους).

«Από τα τέλη Μαΐου με την άρση των περιοριστικών μέτρων η αεροπορική κίνηση παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης. Πέτυχαμε για πρώτη φορά θετικές ταμειακές ροές για το τρίμηνο, μετά από 18 μήνες και βάλαμε τις βάσεις για ένα πιο αποδοτικό καλοκαίρι πιο κοντά στην κανονικότητα. Η σημαντική ανάκαμψη της ζήτησης για ταξίδια που εμφανίστηκε στο τρίτο τρίμηνο, ιδιαίτερα για τη χώρα μας αλλά και η δραστηριοποίησή μας από πολλές βάσεις για το εξωτερικό, απέδωσε σε επιβάτες για τον Ιούλιο και Αύγουστο, όπως ήδη ανακοινώσαμε πριν λίγες ημέρες, μεταφέροντας περισσότερους από 2,3 εκατ. επιβάτες. Συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας σε στόλο, εκπαίδευση και το προϊόν έχοντας φυσικά επίγνωση των δυσκολιών που ακόμα υπάρχουν» τονίζει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης.


NEWSLETTER