Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 12:41

Β. Κικίλιας: Συνολικά 17 Τουριστικοί Λιμένες έχουν προχωρήσει τους τελευταίους 12 μήνες

Β. Κικίλιας: Συνολικά 17 Τουριστικοί Λιμένες έχουν προχωρήσει τους τελευταίους 12 μήνες

«Το 2022 ήταν για το yachting μια εξαιρετική χρονιά. Κάποιες κατηγορίες, όπως τα ιστιοπλοϊκά και τα καταμαράν έφτασαν στο 100% και η δραστηριότητά τους έφτασε μέχρι τον Νοέμβριο- επιδόσεις που ξεπέρασαν τις αντίστοιχες του 2019» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού στο 2ο συνέδριο yachting υπογραμμίζοντας ότι « 17 Τουριστικοί Λιμένες έχουν προχωρήσει τους τελευταίους 12 μήνες μέσω των Διαδικασιών της επιτροπής λιμένων του υπουργείου τουρισμού».

Ο κύριος Κικίλιας επισήμανε την σημαντική δουλειά που έχει γίνει από την γενική γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, Ολυμπία Αναστασοπούλου, λέγοντας ότι «χάρη στις ενέργειές μας επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος σε σοβαρά εκκρεμή ζητήματα για 10 επιπλέον Τουριστικούς Λιμένες».
Τέλος, σημείωσε ότι «τα προγράμματα ανάπτυξης και αναβάθμισης υποδομών με πόρους του RRF που θα βγουν τον επόμενο μήνα θα δώσουν νέα πνοή στο θαλάσσιο τουρισμό, τονίζοντας ότι «τα λιμενικά ταμεία θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να αξιοποιήσουν τα περίπου 130 εκ. ευρώ που διαθέτουμε για αναβάθμιση τουριστικών λιμένων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ