Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 18:48

Βουλή: Αφαιρείται η δυνατότητα να κάνουν rapid test οι φαρμακοποιοί

Γράφτηκε από την
Βουλή: Αφαιρείται η δυνατότητα να κάνουν rapid test οι φαρμακοποιοί

Με την προηγούμενη διάταξη οι φαρμακοποιοί μπορούσαν να χορηγούν στους πολίτες και εγκεκριμένα rapid test, τα οποία δύνανται να πραγματοποιούνται εντός των φαρμακείου, με τα αποτελέσματα να καταγράφονται από τον ίδιο τον φαρμακοποιό στην ειδική πλατφόρμα

Πίσω παίρνει το υπουργείο Υγείας τη διάταξη με την οποία επιτρεπόταν από τους φαρμακοποιούς να διενεργούν rapid test στα φαρμακεία. Ο αναπληρωτής υπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης, με νομοτεχνική βελτίωση ουσιαστικά επιτρέπει μεν την αγορά των τεστ εντός των φαρμακείων αλλά δεν θα επιτρέπεται να διεξάγεται το τεστ εντός αυτού.

«Τα ιδιωτικά φαρμακεία δύναται να διαθέτουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARSCoV-2 (rapid test) για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 σε φυσικά πρόσωπα. [...] Με απόφαση του υπουργού Υγείας δύνανται να εξειδικεύονται περαιτέρω τα ελάχιστα αναγκαία χαρακτηριστικά διαγνωστικής επάρκειας των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) που διατίθενται μέσω φαρμακείων, καθώς και να καθορίζεται κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος», αναφέρει πλέον η σχετική διάταξη που υπήρχε στο κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Με την προηγούμενη διάταξη οι φαρμακοποιοί μπορούσαν να χορηγούν στους πολίτες και εγκεκριμένα rapid test, τα οποία δύνανται να πραγματοποιούνται εντός των φαρμακείου, με τα αποτελέσματα να καταγράφονται από τον ίδιο τον φαρμακοποιό στην ειδική πλατφόρμα.
Πηγή: ethnos.gr

 


NEWSLETTER