Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 10:14

Πέτσας: Γιατί δεν ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Γράφτηκε από την
Πέτσας: Γιατί δεν ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Παρά τη μερική άρση του lockdown οι λοιμωξιολόγοι έβαλαν «φρένο» στο λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Μετά το μπλόκο των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, εξήγησε γιατί πάρθηκε εκτάκτως αυτή η απόφαση στη σύσκεψη που έγινε με τους ειδικούς και τους υπουργούς Υγείας, Βασίλη Κικίλια και Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι παρά την μερική άρση του lockodwn και τις βαλβίδες αποσυμπίεσης (όρο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση), υπάρχουν κάποιες περιοχές που έχουν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού. «Είναι τρεις διαφορετικές περιπτώσεις κάτω από μία ίδια ομπρέλα: Αυτή της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας, μάλιστα, έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί την Πάτρα άμεσα «για να δούμε τι θα κάνουμε». Για την Κοζάνη, σημείωσε ότι ήταν «πάντα επιβαρυμένη». Ο κ. Πέτσας, για την περίπτωση να διαπιστωθεί παράβαση των υγειονομικών κανόνων σε καταστήματα, είπε ότι πιστεύει πως δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα και πως «είναι σαφείς οι κανόνες, έχει φανεί ότι όπου υπάρχουν σαφείς κανόνες, είναι πιο εύκολο να τηρηθούν. Τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν είναι από μία αυξημένη κινητικότητα λόγω της κόπωσης» πρόσθεσε.

Η απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, πάρθηκε εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής. Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για την πανδημία η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στη Θεσσαλονίκη η αύξηση κρουσμάτων άγγιξε το 28% και τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 2.000.

Στοιχεία για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και τις αντοχές των νοσοκομείων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας παρουσίασε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Κανονικά μετακίνηση από δήμο σε δήμο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη αλλά κλειστά μαγαζιά


Κανονικά θα μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, με το λιανεμπόριο, όμως, να είναι κλειστό από τη Δευτέρα σε αυτές τις τρεις περιοχές. Σε αυτή τη διευκρίνιση προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς τόνισε ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε αυτές τις τρεις περιοχές.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι αυτών των τριών περιοχών - παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου - μπορούν να στέλνουν sms στο 13033 με τον κωδικό 6 για τις μετακινήσεις τους από δήμο σε δήμο μόνο για άθληση.

Πηγή: ethnos.gr/

 


NEWSLETTER