Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 19:09

Πριν από το Πάσχα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Πριν από το Πάσχα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων (βίντεο)

Λίγο πριν από το Πάσχα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Οι εβδομάδες κοντά στο Πάσχα είναι κρίσιμες για τη συσσώρευση στοιχείων και τότε είναι που θα είμαστε σε θέση να πάρουμε κάποιες αποφάσεις», δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι «είναι δεδομένο ότι στις 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες και περιμένουμε σταδιακά και πάντοτε με μέτρα προστασίας να αρχίσουμε να υποδεχόμαστε τους πρώτους επισκέπτες στη χώρα μας. Επομένως, τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όσο και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα. Γιατί δεν μπορείς να πείσεις τον πολίτη σου να πράξει κάτι πολύ συγκεκριμένο, όταν από έναν πολίτη μίας άλλη χώρας ζητάς κάτι διαφορετικό».

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων όμως οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν από το Πάσχα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι αναμένεται να κατατεθεί πριν από το Πάσχα, ώστε αμέσως μετά να ακολουθήσει η ψήφισή του.

Τέλος, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι είναι αυτονόητο ότι η υπόθεση διερευνάται και ότι θα πρέπει να βρεθούν οι δράστες και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, στο πολιτικό παιχνίδι, τα Μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι πολλές φορές στοχοποιούνται. Πρέπει, όμως, να μένουν έξω από αυτό και οι δημοσιογράφοι να αφήνονται απερίσπαστοι να κάνουν τη δουλειά τους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER