Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 09:13

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα Τσίπρα σε Μητσοτάκη για «θερμό καλοκαίρι» αλλά και σε Πολάκη για εμβόλια

Γράφτηκε από την
ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα Τσίπρα σε Μητσοτάκη για «θερμό καλοκαίρι» αλλά και σε Πολάκη για εμβόλια


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ότι ήδη υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν την κυβερνητική φθορά


Μία νέα αρχή για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που επί της ουσίας προκαλείται από το «ξεπάγωμα» του πολιτικού χρόνου περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στα στελέχη του κόμματός του λίγο προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες όπου με την ιδιότητα του παρατηρητή θα συμμετάσχει σήμερα στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES).

Αυτή η νέα αρχή που συμπίπτει με την άρση των περιορισμών της πανδημίας σηματοδοτεί κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το άνοιγμα της πολιτικής αντιπαράθεσης και πρακτικά θα κρίνει από εδώ και στο εξής τους πολιτικούς συσχετισμούς της επόμενης κάλπης. Κοινώς; Το «παιχνίδι» τώρα αρχίζει κι εν πολλοίς θα κριθεί και με βάση τα δεδομένα της ακολουθούμενης πολιτικής Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ότι ήδη υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν την κυβερνητική φθορά. Για παράδειγμα οι μετρήσεις της κοινής γνώμης επιβεβαιώνουν την συντριπτική αντίθεση της πλειοψηφίας με τις αλλαγές στο εργασιακό. Ομοίως οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν πλέον πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει το στοίχημα της «ασφάλειας του πολίτη» αφού το 48% δηλώνει ότι νιώθει λιγότερη ασφάλεια συγκριτικά με τα προηγούμενα τρία χρόνια. Εκ παραλλήλου η βαριά πολιτική ατζέντα που ανοίγει το Μέγαρο Μαξίμου εντείνει την κοινωνική δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική. Δεν είναι μόνο το εργασιακό που θα επιφέρει μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία κι εν τέλει απολύσεις, ή ο πτωχευτικός νόμος χωρίς προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και το νέο ασφαλιστικό που πλέον «απειλεί» την καθημερινότητα και το μέλλον της πλειονότητας των πολιτών. Οι ανακοινώσεις που έγιναν στο υπουργικό συμβούλιο για την επιβολή κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κοινωνική πλειοψηφία συνεχίζεται και εντείνεται» δήλωσε η αρμόδια τομεάρχης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προϊδεάζοντας για νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων τόσο μέσα στη Βουλή όσο και στην κοινωνία.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο είπε ότι «έχουμε μπροστά μας ένα θερμό πολιτικό καλοκαίρι». Θεωρεί ότι θα δοθεί μία ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να εκπέμψει ένα μήνυμα προγραμματικής ετοιμότητας, για την ανατροπή της αντικοινωνικής-όπως λέει- πολιτικής της κυβέρνησης της Δεξιάς και νίκης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Γι’ αυτό και έστειλε προς τα στελέχη του ένα ακόμη μήνυμα πως η παρουσία όλων θα πρέπει να είναι διαρκής και συνεχής σε κάθε κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο.

Όμως ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα ακόμη πολιτικό μήνυμα στη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου κι αυτό είχε εσωτερικό αποδέκτη. Η αναφορά του για τα εμβόλια πως είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης ερμηνεύθηκε από τους παριστάμενους ως «άδειασμα» στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και στις δηλώσεις του πως ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί αλλά και ότι εάν ήταν υπουργός θα προέτρεπε για εμβόλιο μόνο τους άνω των 60. Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέλησε να κάνει σαφή την δυσφορία του για την διαφοροποίηση Πολάκη σε ένα κρίσιμο θέμα όπως αυτό των εμβολιασμών για το οποίο η γραμμή του κόμματος παραμένει από την αρχή ξεκάθαρη παρά την επίμονη επιδίωξη της κυβέρνησης να κατηγορήσει την Κουμουνδούρου ότι αποθαρρύνει την εμβολιαστική διαδικασία . Κατά τις πληροφορίες το θέμα Πολάκη έβαλε έντονα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δεν ήταν όμως ο μόνος καθώς ακολούθησαν ενστάσεις και από άλλα στελέχη. Το Πολιτικό Συμβούλιο ενέκρινε την γραμμή «παρών» του κόμματος για το θέμα της Fraport.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER