Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 13:41

ΜέΡα 25 για κορονοϊό: Η νόσηση του κ. Γεωργιάδη επιβεβαιώνει ότι τα δωρεάν μαζικά τεστ είναι επιτακτική ανάγκη

Γράφτηκε από την
ΜέΡα 25 για κορονοϊό: Η νόσηση του κ. Γεωργιάδη επιβεβαιώνει ότι τα δωρεάν μαζικά τεστ είναι επιτακτική ανάγκηΤο Green Pass της Κυβέρνησης υπονομεύει τον αγώνα μας ενάντια στην πανδημία


Ανακοίνωση εξέδωσε το ΜέΡα25 με αφορμή τη νόσηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, από κορονοϊό. Όπως καταγγέλλει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, η περίπτωση του υπουργού είναι η απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας. Την ίδια στιγμή, επιμένει στην ανάγκη για ένα δημόσιο δικτυο δωρεάν μαζικών τεστ.

Η ανακοίνωση από το ΜέΡα 25
Κατ’ αρχάς σε ανθρώπινο επίπεδο του ευχόμαστε περαστικά. Σε πολιτικό επίπεδο του ευχόμαστε επίσης περαστικά. Όχι μόνο σ’ αυτόν, αλλα και σε όλη την κοινωνία, που σε μια τέτοια συγκυρία έχει να κάνει με τις πολλαπλές αστοχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η οποία, με τη σπουδή της, βασισμένη σε ιδεολογικές πρωτίστως αγκυλώσεις, να διαχωρίσει την κοινωνία σε «προνομιούχους του εμβολίου» και «εξόριστους παρίες», προσυπέγραψε με χέρια και με πόδια την πολιτική του Green Pass. Σύμφωνα με αυτή, το πιστοποιητικό εμβολιασμού εκτός από το να σου ανοίγει τις πόρτες που σε άλλους θα κλείνουν κατάμουτρα, απαλάσσει δια παντός τον εμβολιασμένο πληθυσμό από την υποχρέωση να τεστάρεται ανά τακτά διαστήματα και μέχρι να εξαλειφθεί η πανδημία. Για να το πούμε απλά, ο κ. Γεωργιάδης, όντας εμβολιασμένος, μπορεί να περνούσε τη νόσησή του εντελώς ασυμπτωματικά, και συνεπώς να γινόταν για μέρες διασπορέας του ιού, σε έναν πληθυσμό που χάρη στις κυβερνητικές αστοχίες, είναι σε πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένος και άρα προστατευμένος από την πιθανότητα να νοσήσει βαριά.

Το εμβόλιο είναι το υπερόπλο μας, αλλά σε μια πανδημία που διαρκώς ο ιός μεταλλάσσεται και μετεξελίσσεται και τη στιγμή που ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει εμβολιαστεί ακόμα σε πολύ μικρό ποσοστό, δεν αρκεί για να αποτρέψει νέες εξάρσεις, νέα διασπορά, εισαγωγές, διασωληνώσεις και θανάτους από τον ιό. Το Green Pass λοιπόν της Κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη, που λέει ότι δε χρειάζεται να κάνει τεστ ο εμβολιασμένος πληθυσμός υπονομεύει τον αγώνα μας ενάντια στην πανδημία, όπως περίτρανα αποδεικνύει ακόμα και η περίπτωση της νόσησης του Υπουργού του. Χρειάζεται εδώ και τώρα να γίνονται μαζικά δωρεάν τεστ σε εμβολιασμένο και μη πληθυσμό από την πολιτεία ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση.

Πηγή: ethnos.gr

 


NEWSLETTER