Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 19:12

ΣΥΡΙΖΑ για τροπολογία υπουργείου Παιδείας: Η αυταρχική επιβολή διατάξεων συνεχίζεται

Γράφτηκε από την
ΣΥΡΙΖΑ για τροπολογία υπουργείου Παιδείας: Η αυταρχική επιβολή διατάξεων συνεχίζεται


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει τις διατάξεις αυταρχικές σημειώνοντας ότι δημιουργούν διχαστικό κλίμα


«Στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από την Υπουργό Παιδείας θεσπίζονται διατάξεις που δημιουργούν τετελεσμένα στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με αφορμή την πανδημία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 
Συγκεκριμένα:

Στην παρ. 4 δίνεται ως κίνητρο στους αναπληρωτές για να δηλώσουν ότι επιθυμούν την πρόσληψη με 3μηνη σύμβαση, η προσαύξηση κατά το ήμισυ της πραγματικής προϋπηρεσίας σε όσους προσλαμβάνονται με 3μηνες συμβάσεις. Το γεγονός αυτό αποτελεί κατάφωρη αδικία και διάκριση κατά των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν με συμβάσεις πλήρους ωραρίου. Στόχος είναι η ενδυνάμωση και καθιέρωση των πλέον ελαστικών μορφών εργασίας.
Στην παρ. 8 καθιερώνεται και στους εκπαιδευτικούς η αναστολή καθηκόντων στην περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα μέτρα εμβολιασμού και διενέργειας τεστ, με μη υπολογισμό του χρόνου υπηρεσίας και μη καταβολή αποδοχών.
«Η αυταρχική επιβολή διατάξεων η οποία δημιουργεί διχαστικό κλίμα συνεχίζεται», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: ethnos.gr

 

 


NEWSLETTER