Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 20:11

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για Συρεγγέλα: Ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας με τις γυναικοκτονίες

Γράφτηκε από την


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την απομάκρυνσή της υφυπουργού Εργασίας μετά τη δήλωση για τις γυναικοκτονίες

Έντονη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε πρωινές δηλώσεις που έκανε η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα για τις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία, με αφορμή την γυναικοκτονία στη Δάφνη, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για χυδαιότητα που ξεπερνά κάθε όριο και να ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την απομάκρυνσή της.
«Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια μάλιστα για την Οικογενειακή Πολιτική και την Ισότητα των φύλων, Μαρία Συρεγγέλα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας ισχυριζόμενη ότι οι έξι γυναικοκτονίες σε επτά μήνες δεν συνιστούν έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση. Λίγο έλειπε να πανηγυρίσει για να υποτιμήσει το πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «έφτασε στο σημείο να πει πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα ή το Μεξικό, γιατί εκεί υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικοκτονίες!», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης για την τεράστια αυτή προσβολή στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών και στις οικογένειες που θρηνούν, είναι να απομακρύνει άμεσα την κ. Συρεγγέλα από την θέση της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Συρεγγέλα: Δεν υπάρχει έξαρση
Νωρίτερα, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα μιλώντας στο OPEN κλήθηκε να μιλήσει για την έμφυλη βία με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία στη Δάφνη

Η κ. Συρεγγέλα και αναφερόμενη στο θέμα, είπε χαρακτηριστικά: «Αύξηση έχουμε στις καταγγελίες και όχι στις γυναικοκτονίες. Δεν υπάρχει έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση, αλλά στις καταγγελίες βίας».

Παράλληλα, συνέκρινε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με άλλες χώρες, λέγοντας ότι «είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα ή το Μεξικό, γιατί εκεί υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικοκτονίες».

Πηγή: ethnos.gr