Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 11:43

Μητσοτάκης: Η συμφωνία δεν ανταγωνίζεται τη σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ

Γράφτηκε από την
Μητσοτάκης: Η συμφωνία δεν ανταγωνίζεται τη σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ

 


Τι απάντησε ο Πρωθυπουργός σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Open, Σοφίας Φασουλάκη


Την άποψη ότι η συμφωνία με τη Γαλλία δεν είναι ανταγωνιστική στη σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου του OPEN Σοφίας Φασουλάκη, για το κατά πόσο η συμφωνία αυτή μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε:

«Η συμφωνία δεν ανταγωνίζεται τη σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, διότι η ενίσχυση των ελληνικών Ε.Δ. υπηρετεί συνολικά τη στρατηγική μας εντός του ΝΑΤΟ. Θυμίζω ότι εντός των επόμενων εβδομάδων η Ελλάδα θα υπογράψει 5ετή αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Επιλέξαμε τις φρεγάτες, γιατί αυτή ήταν η τελική εισήγηση του Πολεμικού μας Ναυτικού, γιατί κρίναμε πως αυτό το πλοίο καλύπτει με το παραπάνω τις επιχειρησιακές μας ανάγκες. (…) Υπάρχει πάντα η δυνατότητα – παρά το ότι τα πλοία θα χτιστούν σε γαλλικά ναυπηγία- να υπάρξει σημαντική προστιθέμενη αξία και για την ελληνική πολεμική βιομηχανία. Όπως είπε ο κ. Μακρόν, Ελλάδα και Γαλλία έρχονται από μακριά και θα πορεύονται μαζί για τις επόμενες δεκαετίες στο μέλλον».

Πηγή: ethnos

 


NEWSLETTER