Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 15:10

Δένδιας: Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον της Ελλάδας για το ζήτημα της Ουκρανίας

Γράφτηκε από την
Δένδιας: Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον της Ελλάδας για το ζήτημα της Ουκρανίας

Η Συρία, η Λιβύη και τα θέματα της Ουκρανίας «για τα οποία η Ελλάδα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του σημαντικού πληθυσμού Ελλήνων ομογενών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης» είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ανέφερε ο Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι το ζήτημα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης «έχει πάλι μια μεγάλη σημασία για εμάς».

«Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σήμερα στο Συμβούλιο των Υπουργών. Καταρχήν, για θέματα που αφορούν τη Συρία, τη Λιβύη, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν την Ουκρανία, για τα οποία η Ελλάδα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του σημαντικού πληθυσμού Ελλήνων ομογενών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης» ανέφερε σε tweet του ο Νίκος Δένδιας.

«Επίσης, η συζήτηση για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι κάτι το οποίο έχει πάλι μια μεγάλη σημασία για εμάς. Μια χώρα που μας ενδιαφέρει για τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια. Η Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι μία μαύρη τρύπα μέσα στην καρδιά της Ευρώπης που πρέπει να αντιμετωπιστεί με μία εκλογική μεταρρύθμιση, η οποία θα επιτρέψει στις εκλογές να γίνουν τον Οκτώβρη και να μετατραπεί η Βοσνία και Ερζεγοβίνη σε μια χώρα η οποία να λειτουργεί κανονικά και να έχει αποκτήσει μια καινούργια δυνατότητα ευρωπαϊκής πορείας» υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνάντηση Νίκου Δένδια με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για τον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας

Συνάντηση με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για τον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας Μίροσλαβ Λάιτσακ (Miroslav Lajčák) πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Συζήτησαν την πορεία και τα επόμενα βήματα στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, ενώ ο κ. Δένδιας επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειές του για την επίτευξη προόδου στις σχέσεις των δύο πλευρών, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter.


NEWSLETTER