Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 10:45

Τσίπρας: Ο βασικός υπεύθυνος του χάους, ο κ. Μητσοτάκης, απών, οι υπουργοί του ρίχνουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού

Γράφτηκε από την
Τσίπρας: Ο βασικός υπεύθυνος του χάους, ο κ. Μητσοτάκης, απών, οι υπουργοί του ρίχνουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού

Για κυβέρνηση και πρωθυπουργό «κατώτερους των περιστάσεων» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «μια γνωστή εδώ και πολλές ημέρες κακοκαιρία βρήκε για άλλη μια φορά το επιτελικό κράτος ανοργάνωτο, απροετοίμαστο, ασυντόνιστο».

Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι απουσιάζει παρότι είναι «ο βασικός υπεύθυνος του χάους» και τους υπουργούς ότι ρίχνουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας «έκλεισαν στο πρώτο χιόνι και δεν άνοιξαν ποτέ» και ότι η Αττική Οδός «μετατράπηκε σε παγίδα εγκλωβισμού χιλιάδων αυτοκινήτων, γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να απαγορεύσει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν και έκλεισαν τον δρόμο». Επίσης, τονίζει πως «διακόσιοι επιβάτες τρένου, μεταξύ των οποίων και τραυματίες από σύγκρουση, έμειναν για ώρες αβοήθητοι στο κρύο» και «χιλιάδες νοικοκυριά ξημερώθηκαν χωρίς ρεύμα και θέρμανση».

«Ένα εικοσιτετράωρο χάους για τη χώρα και ταλαιπωρίας για τους πολίτες της και ο κ. Μητσοτάκης, ο βασικός υπεύθυνος του χάους, απών», σχολιάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Λες και βρίσκεται αλλού, λες και κυβερνά άλλη χώρα. Μόνο οι υπουργοί του παίρνουν σβάρνα τα κανάλια για να ρίξουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού», προσθέτει.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Τσίπρας μιλά για κυβέρνηση και πρωθυπουργό κατώτερους των περιστάσεων και επισημαίνει πως «δεν μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά. Δεν μας αξίζει αυτή η γενικευμένη ανασφάλεια που γεννά η παραμονή τους στην εξουσία». «Όσο γρηγορότερα παραιτηθούν, όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 


NEWSLETTER