Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 17:41

Φυσικό αέριο: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - Ενεργειακά αυτάρκης η Ελλάδα - Τέλη Μαΐου η πληρωμή της Gazprom

 

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Gazprom για το φυσικό αέριο.


Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, η Ελλάδα είναι ενεργειακή αυτάρκης και δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας παρά τις ρωσικές αποφάσεις. Όπως έγινε γνωστό οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν προς τα τέλη Μαΐου και πιο συγκεκριμένα στο τρίτο 10ημερο του μήνα.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής, ενώ από το υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε οποιαδήποτε εξέλιξη.

Στη σύσκεψη προέδρεψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέσβης Ιωάννης Βράιλας, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Θάνος Δαγούμας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

ΑΠΕ