Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 19:37

Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Εξωθεσμικά κέντρα θα ήθελαν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Εξωθεσμικά κέντρα θα ήθελαν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό (βίντεο)

"Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του συνεδρίου μας βαδίζοντας δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Δίνοντας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια" τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ.

"Ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά της πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Ο κ. Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε τον κ. Τσίπρα απέναντί του. Όμως έχει εμένα. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν του λέω πως η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Γνωρίζω πως η γεωγραφία μας θέλει δίπλα. Θα το ξαναπώ νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασυρόμαστε και δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Οι αντίπαλοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη που θα κάνει ότι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από την δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ήμασταν πολύ ειλικρινείς όταν είπαμε ότι στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη εντοπίστηκε επιχειρησιακή αστοχία, αναγνωρίστηκαν ευθύνες.

Πρώτος εγώ τις ανέλαβα και μίλησα για αυτές, προχωρήσαμε αμέσως σε μια πρώτη θεραπεία, αυξάνοντας τα φίλτρα ελέγχου στις νόμιμες επισυνδέσεις, ενεργοποιήθηκαν και η δικαιοσύνη και η βουλή, πρωτοβουλίες που αναγνώρισε ο πρόεδρος της επιτροπής PEGA όταν ήρθε εδώ και είχε ουσιαστικές συζητήσεις με πολλούς κρατικούς αξιωματούχους» είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ένα σύγχρονο πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ και για την ασφάλεια των επικοινωνιών και ένα πλαίσιο που καθιστά την Ελλάδα την πρώτη χώρα που ρητά απαγορεύει την εμπορία, χρήση και διακίνηση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της.

«Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο. Ο καθένας στον ρόλο του» τόνισε.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER